Ännu inget tillstånd för Ökända och karnevalen

Ökända är en festival med en stor familjär känsla.
Ökända är en festival med en stor familjär känsla.
Ökända är en festival med en stor familjär känsla.
Ökända på Ven är en festival med en stor familjär känsla.

Evenemang och  sommarregn står som spön i backen. På tur står bland annat Ökända, visfestivalen och karnevalen. Alla med det gemensamt att de i dagsläget saknar tillstånd. Vad är det som händer?  Vi ringde polisen.

Tidigare sköttes tillstånden för arrangemang av polisen i Landskrona men numera är det i Malmö som dessa godkänns. Förändringen har gjort att tillstånden kommer i sista stund. Ibland dagen innan arrangemanget ska gå av stapeln.

Alexander Redrin lämnade in sin ansökan om att få arrangera festivalen Ökända på Ven redan den 31 mars. Trots det så har han ännu inte fått sitt tillstånd. Men trots att festivalen är redan till helgen så är inte Alexander Redrin orolig.
– Nej, jag har fått ett muntligt ok för en månad sedan och jag lär ha tillståndet i min hand på onsdag, säger han.

Enligt Madelaine Fristedt på polisens tillståndsavdelning i Malmö gör Alexander Redrin rätt i att inte oroa sig.
– Han har lämnat in sin ansökan i god tid och vi påbörjade ärendet med Ökända den 1 juni och nu ska vi bara ha klart det sista, säger hon och förklarar varför inte tillståndet fått godkänt ännu.
– Anledningen till att vi väntar med beslutet in i det sista är att det inte går att ändra på. Skulle beslutet vara taget och något mindre skulle behöva ändras på i sista stund så hade det inte gått. Då hade han fått skicka in en ny ansökan vilket inneburit en ny remissrunda till alla rörda parter. Och detta tar ganska lång tid. Framför allt nu under sommaren, säger Madelaine Fristedt.

Hur är det då med alla andra evenemang. En allsångskväll har redan hållits och imorgon är det dags igen.
– Allångskvällarna fick sitt tillstånd den 27 juni, det vill säga dagen innan första kvällen förra veckan, upplyser Madelaine Fristedt

Förutom Ökända så avlöser evenemangen  varandra i juli månad. Det blir visfestival, Thulinträff, karneval, Diggiloo med mera.
– De har alla sökt tillstånd men inget beslut är taget gällande dessa ännu. En del är på remiss och andra ska ut i dagarna, avslutar Madelaine Fristedt.

Till arkivet