Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

50 år sedan studenten

På bilden ses några gamla studenter från Allmänna linjens språkliga och sociala grenar.
Från vänster Thorleif Andersson, Lena Carlsson, Ulla Rick (Augustsson), Siv Rube (Blom), Ingela Lundberg, Kerstin Ploman (Runnerström), Jan Hinsell, Birgitta Nilsson (Kroon), Marianne Ahlberg (de Sharengrad), Charlotte Bergh, William Nordén, Anita Svensson (Johnsson), Göran Tejler, Christel Andersson (Lundbladh), Peter Bernström och Åke Lundqvist. Från dessa klasser deltog även Henning Wigrup och Bodil Tegsell (dessa ej med på bild).

Det kom en hälsning till årets studenter i Landskrona  från de som tog studenten för 50 år sedan!

Annons
 

– Det var 146 studenter som sprang ut från Dammhagskolans port den 11, 12 och 13 maj 1967, meddelar Birgitta Nilsson (Kroon) och bifogar bilden ovan. 
Rektor då var Arne Bengtson. Studentbalen hölls efter studentdagen på Pingstdagen, enligt tradition på Strandpaviljongen, med anhöriga och lärare – 600 personer deltog.

– Den 13 maj 2017 träffades vi, 65 återförenade veteraner, från när och fjärran, för att fira på Pumphuset i Borstahusen. En strålande fin våreftermiddag/kväll med trevligt umgänge, god mat och dryck och många minnen. På programmet stod även lite bildning i form av två miniföredrag om Landskrona förr och Landskrona nu, informerar Birgitta Nilsson (Kroon).

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser