Annons

Unik vandringsled invigs på Ven

Att vandra runt på Ven erbjuder mängder av motiv. Inte minst ljuset bjuder på utmaningar. Foto: Håkan Karlsson.

Lördagen den 17 juni inviger fritids- och kulturförvaltningen en ny vandringsled på Ven. Rundslingan får skåneledsstatus och blir, precis som övrig Skåneled i Landskrona, en del av Öresundsleden. 
För första gången någonsin kan man vandra Skåneled på en ö. Tidigare har besökare främst cyklat runt ön men nu ges även möjlighet till vandring. Den 12 km långa vandringsleden sträcker sig runt hela ön och har blivit uppskyltad enligt Skåneledens skyltstandard.

Annons
 

– Från Region Skånes sida tror man att leden kommer locka många vandrare, inte bara för att det är en rundvandring, utan också för att Ven har mycket att erbjuda och har många naturliga förutsättningar för att utveckla vandring och besöksnäring. Den del av turismen som idag ökar snabbast är just naturturismen, säger Jonas Nilsson på fritids- och kulturförvaltningen som ansvarar för vandringsleder i Landskrona.

Utöver leden på Ven har Landskrona kommun 23 km vandring från norr till söder som går längs Skåneleden.

Invigningen
Lördagen den 17 juni kl. 12.15 invigs Venslingan i Bäckvikens hamn av fritidsnämndens ordförande Birgitta Persson. Deltar gör även Mätta Ivarsson, regionala utvecklingsnämndens ordförande, Region Skåne samt representanter från fritids- och kulturförvaltningen.

Det bjuds på grillad korv med bröd och dricka och Emelie Johansson underhåller med sång och musik. Det finns också möjlighet att följa med representanter från fritids- och kulturförvaltningen samt Region Skåne när de vandrar halva sträckan av leden.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser