Nyckelperson i MP uppmanas avgå

Efter att Landskrona Posten avslöjat att Miljöpartiets Karina Persson tagit ut 89 775 kronor i förlorad inkomst för att kunna delta i politiska möten trots att hon varit tjänstledig och därmed blivit återbetalningsskyldig har styrelsen för partiet nu uppmanat henne att avgå.

– I går beslutade Miljöpartiet i Landskrona att uppmana Karina Persson att avsäga sig alla sina politiska uppdrag i såväl nämnder som bolag. Beslutet grundar sig på de uppgifter som framkommit i såväl media som de uppgifter som Karina lämnat till partiet, skriver partiets ordförande Angelika Andersson i ett pressmeddelande.

Karina Persson är en av partiet sex styrelseledamöter. Hon sitter som ledamot i individ- och familjenämnden samt i teknik- och servicenämnden. Hon är även ersättare i kommunfullmäktige samt i de kommunala bolagen Landskrona Energi AB och Landskrona Energi Kraft AB.

Till arkivet