Sommarlovsprogrammet är klart – bläddra i det här!

Sommarhäng på Lagunen kan säkert bli hur kul som helst, bara solen tittar fram.
Sommarhäng på Lagunen kan säkert bli hur kul som helst, bara solen tittar fram.

I sommar finns det extra många roliga aktiviteter att delta i för lediga barn och unga i Landskrona. De flesta aktiviteter är dessutom gratis.

I år erbjuds rekordmånga sommarlovsaktiviteter till barn och unga som också är gratis.  Det är mycket tack vare de pengar som regeringen (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF) tilldelat kommunerna. Landskrona får ca 1,6 mkr för att anordna gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga 6-15 år. I programmet är det därför endast ett fåtal aktiviteter som kostar.
– I det proppfulla programmet finns det något för alla, utlovar Louise Jönsson, kommunikatör på fritids- och kulturförvaltningen. 

En stor nyhet i år är alla dagsutflykter som erbjuds. Något som tidigare år varit efterfrågat. Cityidrott anordnar till exempel vid två tillfällen dagsutflykt till Ven. Dessa är den 10 juli och 8 augusti.
Andra utflykter är en skogslutflykt till Söderåsen den 15 juni, dagläger i Saxtorpsskogen den 27 juni samt 4 juli, utflykt till 4H-gård i Veberöd den 4 juli samt en tur till Fotevikens vikingaby utanför Höllviken den 21 juli. – Till alla utflykter måste man föranmäla sig, säger Louise Jönsson.

Andra nyheter är en Bajramfest och Barnens Festival där barn får möjlighet att uppträda på en scen och utveckla sin kreativitet. Här kan både barn och vuxna skapa konst, spela musik, testa sporter m.m. Festivalen inleds med en utomhusbio.

Övriga spännande och annorlunda aktiviteter är slackline (balansgång på lina), drak- och skrivkollo, lära sig fotografera med mobilen eller teckna manga samt prova på teater. Kulturstöd anordnar Open Art Camp på Kulturskolan. Under tre veckor, 19 juni-7 juli (måndag-fredag) kan barnen här upptäcka street-dance, nycirkus, film, konst och makerspace.

Som vanligt är det också prova-på hos många idrottsföreningar. Barnen kan prova spela golf, bangolf, fotboll och tennis eller träna friidrott, rytmisk gymnastik, taekwondo, karate, boxning/thaiboxning och Brasiliansk Jiu Jitsu nogi.
– De kan också skejta, segla eller rida, avslutar Louise Jönsson.

Sommarlovsprogrammet ges ut av fritids- och kulturförvaltningen i samarbete med bland annat ideella föreningar, organisationer och andra kommunala verksamheter. Programmet har delats ut i skolan till alla grundskoleelever, men det finns även att hämta på biblioteken, Landskrona museum, Karlslundsbadet och andra mötesplatser för ungdomar. Det ligger också ute på nätet och du hittar det här.

Atelje Nell flyttar sin vana trogen ut stafflierna i parken runt konsthallen.

 

Till arkivet