Annons

451 nya medborgare

På tisdag den 6 juni firas nationaldagen på Citadellområdet.

Drygt 60.000 personer blev svenska medborgare förra året. Många firas under nationaldagen med en ceremoni i hemkommunen. Landskrona fick 451 nya medborgare 2016, visar siffror från SCB som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt.

Annons
 

Sveriges nationaldag firas i Landskrona på Citadellområdet med start klockan 14.30 den 6 juni.
– Det är självfallet en stor sak att få ett medborgarskap och för ett par veckor sedan gick vi ut med en inbjudan till cirka 200 hushåll. Utöver ett kort över Citadellet med svenska flaggan på får de nya medborgarna också komma och ta emot stadsboken, säger Gunlög Stenfelt, kommunfullmäktiges ordförande som kommer att inleda firandet.

Årets högtidstal hålls av Landskrona stads hedersmedaljör Jenny Engdahl.
– Jenny kommer även att ha med sig några av sina tjejer från Landskrona Kvinnliga GF som kommer att bjuda på en uppvisning i rytmisk gymnastik, berättar Gunlög Stenfelt.

Vi är också väldigt glada att vi etablerat en så bra kontakt med Kulturskolan som under ledning av Andreas Ralsgård kommer att framträda. Som traditionen påbjuder blir det även flaggutdelning, säger hon.

– Sen har vi en fin kontakt med Norrköping (läs SMHI), så vädret kommer att bli toppen den 6 juni, avslutar Gunlög Stenfelt och hälsar alla hjärtligt välkomna till nationaldagsfirandet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser