Viarp klara för elitallsvenskan i dressyr och hoppning

Tjohoo! Nu tar vi klivet upp!
Viarpsryttarna i dressyrlaget vid tävlingarna i Malmö. I dressyrlaget red Siri Ryrstedt, Elsa Classon, Mathilda Gustafsson, Julia Wilson och Isabella Jönsson. I första omgången red även Saga Classon. Foto: Privat.

I höstas vann Viarps Kör- och Ridklubb för första gången i klubbens drygt 40-åriga historia både hoppning och dressyr i ponnyallsvenskan division 2. Därmed fick klubben en automatisk plats till allsvenskan division 1 i båda grenarna. För några helger sedan blev det klart att ponnyhopplaget tog en kanonfin andraplats i finalen i division 1 och i fredags var det dags för dressyrfinalen.

I båda deltävlingarna har Viarp vunnit med starka resultat som ledde laget till final. I finalen, som reds på Ribersborg i Malmö, såg det osäkert ut in i det sista men en strålande ritt av Siri Ryrstedt tillsammans med Elsa Classons procent tog laget till vinst. Vinsten innebär att både dressyr och hopplaget nu är klara för elitallsvenskan.

Viarpsryttarna i dressyrlaget har legat i hårdträning med sina ponnyer men de har också haft flera avsuttna träffar med lagledaren Kathe Persson. På schemat har det varit ridlära, horsemanship och programträning men också laganda och kamratskap.
Hoppgängets lagledare Joanna Hoffmeister har också coachat hoppryttarna på ett strålande sätt, säger Susanne Johannesson, verksamhetschef på Viarps Kör- och Ridklubb.

 – Hårt jobb och stort mod lönar sig alltid. Jag är så stolt över alla ryttarna och deras ponnyer, säger dressyrlagledaren Kathe Persson.

Alla ryttarna började rida på ridskolan i Viarp när de var barn. Efterhand fick de egna ponnyer och på den vägen är det. Nu är tjejerna trots sin unga ålder riktigt skickliga ryttare.
– För Viarp är det en glädje att parallellt med ridskolans breda verksamhet kunna hävda oss i tävlingssammanhang vilket inspirerar många i klubben att fortsätta utvecklas som ryttare, säger Susanne Johannesson.
–  Det är också jättekul att både Kathe och Joanna har startat sina ryttarkarriärer som elever på ridskolan i Viarp.

Om Viarps Kör- och ridklubb

Viarps Kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen stadigt utvecklats och har idag ca 600 medlemmar. Viarp har en professionell hästhållning med välmeriterad personal och bedriver häst- och ridutbildning av hög kvalitet för alla åldrar och kunskapsnivåer.

Föreningen har cirka 400 elever som rider lektion varje vecka. Därutöver anordnas specialkurser inom dressyr, hoppning, körning, voltige, lägerverksamhet och skräddarsydda kurser.

Förutom ridskolan har föreningen en aktiv tävlingsverksamhet med ett flertal tävlingar från klubbtävlingar upp till regional nivå i både hoppning och dressyr för ponny och häst.

Anläggningen är belägen i lantlig och rofylld miljö och ridklubben har en härlig gemenskap och positiv atmosfär som genomsyrar hela verksamheten från ridlärare till elever, föräldrar och hästar.

I hopplaget red Hanna Wilson, Anja Persson, Ebba Nordstedt och Saga Nilsson.
Gänget i ponnyhopplaget som tog en andraplats i finalen i division 1.
Siri Ryrstedt,
Elsa Classon.
Kathe Persson.
Tjohoo! Nu tar vi klivet upp!
Vi vann!

 

Till arkivet