Unga damer firar 70 år

LC9 Landskrona består av 11 tjejer i åldern 25-45 år, här några av tjejerna från ett distriktsmöte i Borstahusen tidigare i våras.

I år firar en av Sveriges största organisationer för unga kvinnor 70 år. Ladies Circle är en internationell organisation bestående av unga kvinnor i åldern 18 till 45 år. I Sverige bildades organisationen 1947 och är nu drygt 1650 medlemmar fördelat på 149 klubbar över hela landet från Ystad till Gällivare. I Landskrona heter klubben LC9 Landskrona.

Internationellt har Ladies Circle strax över 13 000 medlemmar och elva av dessa finns i LC9 Landskrona.
– Vi träffas var tredje vecka under september-maj och hittar på roliga saker tillsammans, berättar Frida Thorstensson, ordförande i Landskronaavdelningen.

Organisationen finns i 36 länder och syftet är att få unga kvinnor att mötas, uppleva nya saker och vidga sin intressesfär.
– Det kan vara allt från företagsbesök till yoga och vinprovning. Under året har vi bland annat besökt en tulpanodling, tränat med en PT och fixat en egen Nobelmiddag med övernattning i Båstad, säger Frida Thorstensson.

Mottot ”Friendship and service” är den grundläggande värderingen för föreningen som aktivt arbetar med välgörenhet lokalt, nationellt och internationellt. För att nämna ett exempel så samlade Ladies Circles medlemmar in 329 114 kronor till Musikhjälpen 2016 och var därmed den sjätte största bidragsgivare

I år firar Ladies Circle 70-årsjubileum. Höjdpunkten ägde rum under riksmöte i lördags i Åre, då det officiella 70-årsfirandet gick av stapeln.

– Tre av våra medlemmar var i Åre och deltog på riksmötet tillsammans med 850 medlemmar ur Ladies Circle och syskonorganisationen Round Table från hela Sverige. I augusti planerar vi att åka på ett internationellt möte i danska Sønderborg, avslutar Frida Thorstensson.

FrånLC9 Landskronas kräftskiva ifjol.

 

Till arkivet