Dennis Olofsson tog BoIS till serieledning

På tilläggstid i första halvlek gjorde Dennis Olofsson sitt första mål i seriesammanhang för BoIS. Ett mycket viktigt sådant då det skulle räcka till derbyseger och ta BoIS upp i serieledning.
På tilläggstid i första halvlek gjorde Dennis Olofsson sitt första mål i seriesammanhang för BoIS. Ett mycket viktigt sådant då det skulle räcka till derbyseger och ta BoIS upp i serieledning.

BoIS tog på söndagen tre mycket viktiga poäng i Söderettan. Segern över Ängelholms FF innebär serieledning. Matchhjälte blev Dennis Olofsson som gjorde matchens enda mål på två minuters övertid av första halvlek.

1334 åskådare på Ängelholms IP fick se en dålig seriefinal på söndagen. En ganska besvärlig vind ställde till det en hel del men trots det så borde de båda lagen kunna presentera bättre. Felpass och slarv avlöste varandra.
BoIS hade ett par skapliga lägen men det var inte förrän efter två minuters övertid som laget fick utdelning. Det var Dennis Olofsson som höll sig framme efter att ÄFF-försvaret inte var på tå.
– Man får väl kalla det en målvaktstavla, säger målgöraren.

Andra halvlek börjar lite bättre och när Adi Nalic kommer in efter 70 minuters spel blir det lite mera fart. Ytterligare ett par chanser skapas. Men även ÄFF hade ett gyllene läge att kvittera. Det var i minut 91 som bollen for längst med BoIS mållinje och endast en något längre stortå saknades hemmaspelaren som var närmast.
Lättnaden var därför mycket stor då domare Joakim Östling blåste av matchen.
– Det var en fantastiskt skön seger och det var underbart att få göra årets första mål, säger en strålande glad Dennis Olofsson direkt efter slutsignalen.

BoIS tränare håller med om att det var långt ifrån årets bästa match som spelades i Ängelholm.
– Men det är just sådana matcher vi måste vinna om vi ska ta hem serien, säger han och kramar om Dennis Olofsson.
– Att få gå in in till pausvila med ett ledningsmål som är gjort i slutet av halvleken betyder mycket. Det betyder allt, säger tränaren.

Segern över Ängelholm innebär att BoIS är det enda laget som ännu är obesegrat. Närmast väntar en hemmamatch mot Qviding klockan 16.00 söndagen den 4 juni.

Dennis Olofssons första mål i årets seriespel kan visa sig bli det viktigaste. Det tog BoIS till serieledning.
Adi Nalic gjorde ett piggt inhopp sedan han ersatt Filip Pivkovski i andra halvlek. Adi kan mycket väl komma att spela från start i nästa match då Rasmus Alm är avstängd efter ett gult kort idag.
BoIS tränare Agim Sopi har alltid ett ord och råd över för sina spelare. Här ett par tröstande ord till Rasmus Alm som missar söndagens match hemma mot Qviding.

Till arkivet