Annons

Skånes ögon på Whyland

andskronabaserade kommuniktionsbyrån Whyland drivs av Sebastian Swärd och Elin Jönsson. Foto: Emma Shevtzoff.

Landskronabaserade kommuniktionsbyrån Whyland drivs av Sebastian Swärd och Elin Jönsson. Foto: Emma Shevtzoff.

Det blåser medvind för Landskronaföretaget Whyland. För en månad sedan utsågs de till Årets Näringslivsrookie på Landskronagalan, och nu är de uttagna till Region Skånes satsning Entreprenör Skåne.

Annons
 

2013 initierade Region Skåne initiativet Entreprenör Skåne för att skapa ett nätverk av unga entreprenörer i hela Skåne. Ett program med syftet att fånga individer som har drivkraften att bygga företag oavsett bransch, men med potential att växa. Företagen kommer från olika delar av Skåne men har en sak gemensamt, de har redan uppnått eller har stor potential att inom 3–5 år omsätta över tio miljoner och/eller sysselsätta tio personer. De 34 entreprenörerna som valts ut får möjligheten att utveckla sin affärsidé, träffa rådgivare, nya affärsmöjligheter samt då också ingå i ett spännande nätverk av entreprenörer.

– Det är en grym möjlighet vi fått att medverka i Entreprenör Skåne. Vi är redo för nästa kliv och växla upp, öka omsättningen och stärka vår position på marknaden, säger Elin Jönsson, en av grundarna till Whyland.

– Att träffa andra företag som är i samma situation och få tips och råd av entreprenörer som har lång erfarenhet av att bygga bolag, är otroligt givande, säger Elin Jönsson vidare.

Entreprenörerna medverkar bland annat under Skåne Innovation Day i Malmö den 31 maj, i samband med Skåne Innovation Week.
– Vi är stolta att representera Landskrona i detta sammanhang. Det är en stad som vill framåt, vilket märks även utanför kommungränsen.

Whyland grundades 2014 av Elin Jönsson och Sebastian Swärd. Deras affärsidé  är att sälja koncept och idéer inom kommunikation och upplevelser, som förbättrar och förändrar varumärken. De vill påverka människor och skapa upplevelser som berör och gör skillnad. Bland uppdragen finns bland annat evenemang, PR, film, foto och gerillakampanjer. Företagets  kunder är alltifrån enmansföretag till större industriföretag och kommuner.

Men ett ”vanligt jobb” ser de inte det som och ambitionerna är höga.
– För oss är detta bara början. Att vara entreprenör ser vi mer som ett förhållningssätt och livsstil än ett yrke. Vi drivs av att förändra och förbättra och i framtiden är det möjligt att detta förgrenar sig vidare till att starta restauranger, festivaler, digitala tjänster och så vidare, men grunden kommer alltid vara detsamma – att påverka människor och göra skillnad, avslutar Sebastian Swärd.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser