Annons

Knappast aktuellt med poängavdrag

Adi Nalic bröstar fram bollen till Sadat Karim som gör 1-0.

BoIS glömde sätta upp Adi Nalic i gårdagens laguppställning något som kan rendera klubben bötesstraff eller i värsta fall att man tilldöms förlust med 0-3.

Annons
 

Släkten är värst, brukar det heta. Adi Nalics första bollkontakt i gårdagens möte mot sin moderklubb Mjällby blev en klockren frambröstning till Karim Sadat som hårt trängd kunde skjuta in 1-0 till BoIS. Säg den glädje som varar. Ganska snart var det kvitterat och efter matchen kunde Blekingelaget påtala för domaren att den inhoppande BoIS:aren, deras egen tidigare spelare, minsann inte stod med i laguppställningen.
Det borde vara glasklart. Det får inte vara okej att en avbytare kommer in på planen och har en direkt avgörande påverkan på matchen när han inte ens finns med i laguppställningen, säger Mjällby AIF:s sportchef Hans Larson till Blekinge Läns Tidning (BLT) och lovar att ta ärendet vidare under måndagen.

Från BoIS sida säger man att det hela är ett misstag och att man redan varit i kontakt med förbundet.
Det mesta talar för att ärendet kommer att hamna hos förbundets disciplinnämnd som har att avgöra saken.

– Det som hänt nu är att domaren rapporterat det inträffade till tävlingsavdelningen på SvFF. Det är sedan upp till dem att fatta ett beslut. Med andra ord är det ingen domarfråga, utan mer än tävlingsfråga i nuläget, säger den tidigare FIFA-domaren Daniel Stålhammar som var på plats på IP igår i egenskap av domarkontrollant.

  Någon typ av prejudikat från liknande händelser finns inte.
– Min högst personliga uppfattning är att något poängavdrag tror jag inte det kan bli tal om, då BoIS använt en spelare som är registrerad på dem och spelklar i övrigt. Misstaget är mer av administrativ art, avslutar Daniel Stålhammar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser