Annons

BoIS fortfarande obesegrade

Karim Sadat har just gjort 1-0. Men säg den glädje som varar. Fem minuter senare missar han en straff och ytterligare fem minuter senare kvitterar Mjällby

BoIS har ännu inte förlorat någon match i Söderettan. Det är dock knappast någon tröst efter söndagens match mot Mjällby. BoIS hade ledningen till minut 86 då gästerna kvitterade inför 2 986 åskådare. Känslan av två tappade poäng var betydligt mer påtaglig än att en var vunnen.

Annons
 

Förutsättningarna för fin fotboll var perfekt på söndagen. Nästan 3000 åskådare tog sig till IP som badade i solsken. Det var också en småtrevlig match där BoIS hade det mesta av spelet. Mjällby var dock tätt på de randiga som inte fick så mycket tid med bollen som de fått i de tidigare matcherna.

BoIS skapade dock en handfull bra chanser i första halvlek men den där sista skärpan saknades. Filip Pivkovski hade tre bra lägen men gick inte skotten utanför målramen så plockades dom tämligen enkelt av Oscar Ekman i Mjällbymålet. Även Rasmus Alm och Karim Sadat hade vars en gyllene chans i slutet av halvleken men bollen ville inte in.

I början av andra halvlek hade Mjällby ett mycket bra läge att ta ledningen men inte heller de lyckades göra mål.
BoIS fortsatte att ha mycket boll och nya lägen dök upp Och i den 75:e minuten kom så 1-0. Rasmus Alm passade nyligen inbytte Adi Nalic, som för övrigt kom från Mjällby när han gick till BoIS. Nalic bröstade sedan ner bollen till Karim Sadat som stänkte in ledningsmålet.

Och fem minuter senare kunde Sadat slagit spiken i kistan efter att han själv blivit nedgjord. Han slog dock inte straffen bättre än att Oscar Ekman kunde rädda ganska enkelt.
Detta gav Mjällby ny energi samtidigt som BoISarna blev ängsliga. Och i den 86 minuten gjorde nyligen inbytte Axel Andersson 1-1 med Mjällbys enda avslut på mål under matchen.

Mjällbys tränare Jonas Andersson var nöjd efter matchen.
– Vi hade som målsättning att ta en poäng och det lyckades vi med även om det såg mörkt ut. Men straffmissen gav oss den energi vi behövde, sa han efter matchen.

BoIS tränare Agim Sopi var av naturliga skäl inte lika nöjd.
– Vi tappar två poäng. Det är surt. Hade vi satt straffen så hade saken varit klar. Sedan måste vi bli mer aggressiva i straffområdet. Vi måste ge allt, sade han och analyserade vidare.
– Vi hade pratat om att anfalla ganska mycket på vänsterkanten för Mjällby är lite svagare där. Men vi gjorde inte som vi kommit överens om. Vi skulle också avsluta mycket då målvakten var ganska ny. Vi får helt enkelt titta noga på matchen och gå genom vad som inte stämde. Men vi är ännu obesegrade och det är bra. Synd bara att vi inte fick med oss tre poäng idag.

Årets hittills bästa publiksiffra 2 986 åskådare berodde naturligtvis på att det var “Skolans dag på IP” och BoIS bjudit stadens grundskoleelever på matchen. På bilden tar Karim Sadat sig förbi Mjällbys ytterback.

Rasmus Alm hade att par chanser att göra mål. Här i första halvlek när han kommer fram och ur snäv vinkel tvingar Mjällbys målvakt till en bra räddning vid främre stolpen.

Edafe Egbedi testade lyckan men något mål blev det inte denna gång.

Trångt att komma fram i Mjällbyförsvaret som ofta var väl samlat. Här visar Karim Sadat prov på spänst.

Rasmus Alm i en högtflygande kamp med tidigare BoIS:aren Oskar Sverrisson.

Trots tre täckande försvarare kan Karim Sadat göra 1-0

Straffen fem minuter senare missar han dock.

Axel Andersson hade inte varit på plan i många minuter innan han kvitterade.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser