Moderaterna presenterar nytt kommunalråd

Frågan är vem som ska ta över ratten efter Birgitta Persson?
Frågan är vem som ska ta över ratten efter Birgitta Persson?

I morgon fredag kommer Moderaterna att presentera kommunalråd Birgitta Perssons  efterträdare. Med stor sannolikhet rör det sig om Torbjörn Brorsson.

Birgitta Persson kommer under sommaren att lämna sitt uppdrag som kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen i Landskrona.
– Vi kommer på morgondagens träff att presentera Birgittas efterträdare, skriver partiet i en pressinbjudan.

Birgitta Persson har varit kommunalråd sedan valet 2014. Efter dryga två år i rollen som kommunalråd väljer nu 71-åringen att varva ner på sitt politiska engagemang och lämna den aktiva rollen som kommunalråd och kommunstyrelsen vice ordförande.
– Birgittas beslut har varit känt för kommunfullmäktigegruppens valberedning och rekryteringen av hennes efterträdare har därför kunnat göras gediget och omsorgsfullt, skriver moderaterna vidare.

Torbjörn Brorsson tar över ratten?
Så här i politiska silly-season-tider väljer Landskrona Direkt att tippa på att det är den 45-årige arkeologen Torbjörn Brorsson som kommer att presenteras som Birgitta Perssons efterträdare.
Vid moderaternas årsmöte i våras valdes Höganäsbon in i den lokala partistyrelsen i Landskrona vilket naturligtvis krävde en förklaring.
– Torbjörn är på gång att flytta tillbaka till Landskrona i sommar, sa man då.

1+1 = ?
Svaret ges imorgon.

Till arkivet