Årets skräll ett faktum: Besa besegrade TFF

FK Besa firar att man just besegrat Trelleborgs FF med hela 3-0. Till höger på bilden står ordförande Sadik Krasniqi och drömmer om att få möta BoIS. Foto: FK Besa
FK Besa firar att man just besegrat Trelleborgs FF med hela 3-0. Glädjen var inte mindre när man besegrade Veberöd och därmed var kvalificerade för spel i Svenska Cupen. Ikväll väntar FC Rosengård. Foto: FK Besa
FK Besa firar att man just besegrat Trelleborgs FF med hela 3-0. Till höger på bilden står ordförande Sadik Krasniqi och drömmer om att få möta BoIS. Foto: FK Besa
FK Besa firar att man just besegrat Trelleborgs FF med hela 3-0.
Foto: FK Besa

Det som inte kunde hända hände. FK Besa besegrade Trelleborgs FF på Idrottsplatsens B-plan med hela 3-0 på tisdagskvällen och därmed är årets största fotbollsknall ett faktum.

FK Besa spelar till vardags i division 5 västra och leder sin serie. Trelleborgs FF ligger idag på en åttondeplats i Superettan. Men detta hade ingen betydelse när de båda lagen möttes i första omgången av DM på tisdagskvällen.

Redan efter fem minuter fick Besa en straff som förvaltades av Feston Berisha. De flesta av de cirka 200 i publiken tänkte förmodligen att TFF skulle fixa det ändå men när Xhenis Dedinca gjorde 2-0 efter en halvtimmes spel så väcktes hoppet.

I andra halvlekens 70:e minut kom så avgörandet när Arben Ramadani gjorde 3-0 och årets största sensation i fotboll var ett faktum.
– Efter vårt 3-0 mål så är matchen slut, säger en överlycklig Sadik Krasniqi, ordförande i FK Besa.
– Det var en fantastisk seger. Killarna kämpade som djur. Denna matchen kommer jag aldrig att glömma, jublar han.

Det som i artikeln inför matchen nästan lät som en utopi kan nu bli verklighet.
– Jag sade innan att jag hoppas vi får möte BoIS när vi slagit TFF och det har vi gjort nu. Och eftersom BoIS också vann sin match så hade det varit en dröm att få möta dom på A-plan, avslutar Sadik Krasniqi.

Till arkivet