Annons

Snart dags för populär trädgårdsloppis

Kenth Magnusson från Landskrona-Kävlinge Biodlarförening var på plats i Rothoffs museikoloni vid fjolårets trädgårdsloppis. Även i år berättar föreningen om sin bisyssla.

Nu är det åter dag att fynda växter, skapa själv och lyssna på musik på trädgårdsloppisen på Citadellvägen.

Annons
 

Njuta av det gröna kan du göra på många vis i Landskrona. Ett sätt är när överskott av växter och trädgårdsprylar byter ägare under trädgårdsloppisen på Citadellets koloniområde i Landskrona, lördagen den 20 maj.
– Ett 30-tal deltagare har redan anmält sitt intresse för att sälja eller byta sitt överflöd av växter, redskap och annat för alla sorters trädgårdar – stor som liten. Förutom att fynda bland plantor, böcker och redskap bjuder Kulturskolan på musikalisk underhållning och Korpen på sin uppskattade tipspromenad, meddelar Emeli Zeilon på kulturförvaltningen.

Nystartade Makerspaceföreningen och projektet Flyga drake finns på plats och hjälper dig att skapa något själv för trädgården och bygga en egen drake. Landskrona-Kävlinge Biodlarförening visar sina kupor i Rothoffs museikoloni och Alléskolan har fikaservering.

– Det kostar inget att delta men om man vill vara med och sälja behöver man anmäla dig i förväg via anmälningsformuläret som finns på http://www.landskrona.se/ tradgardsloppis.

– Sista anmälningsdatum är den 12 maj. För att fika, leka, skapa, lyssna, handla och annat sätt njuta av loppisen behövs ingen anmälan, det är bara att komma, säger Emeli Zeilon som även är samordnare för Trädgårdsgillet vars program kommer att presenteras vid loppisen.

Landskrona Trädgårdsgille
Fredag och lördag 11-12 augusti är det återigen dags för det populära trädgårdsgillet i Landskrona – den gröna sensommarfesten med flotta flottar, musik, dignande trädgårdsmarknad, kunskap och aktiviteter för alla åldrar. Bland annat gästas gillet i år av journalisterna och programledarna Elin Ek och Gunnel Carlson.

Arrangör för Landskrona trädgårdsgille är Landskrona stad i samarbete med företag och föreningar. Gillet har liksom loppisen fri entré. 

Program för trädgårdsloppisen den 20 maj:
Loppisen pågår kl. 10.00-13.00 i Citadellets koloniområde. Kulturskolan underhåller 11.00 och 12.00. 

Trädgårdsloppisen arrangeras av Citadellets Koloniförening, Rothoffs museikoloni, och Kulturstöd/Landskrona trädgårdsgille med flera föreningar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser