På kick-off med Kaffehörnan

Med en nyinköpt räknare ska Krister "Kaffehörnan" Nilsson hålla koll på hur många koppar kaffe han drar i sig den närmaste tremånadersperioden.
Med en nyinköpt räknare ska Krister ”Kaffehörnan” Nilsson hålla koll på hur många koppar kaffe han drar i sig den närmaste tremånadersperioden.

På det lilla mysiga konditoriet Fantasitårtor av Ella på Skolallén var det idag kick-off för ”Kaffehörnans” årliga projekt.

Krister ”Kaffehörnan” Nilsson är en ödmjuk glädjespridare som genom åren skapat olika projekt som grundat sig på hans genuina snällhet.
2013 och 2014 cyklade han 100 mil till förmån för Barncancerfonden. 2015 stöttade han musikduon Rewind genom sina cykelturer samt skapandet av en pizza till gruppens ära.
– Ifjol nådde jag ”top notch” , säger han och skiner upp som en sol.

Då gav han fullständigt järnet för artisten Rebecka Karlsson som senare slutade tvåa i TV4:s Idol.
– Det började med en kick-off på fiskebåten Emma här i hamnen och slutade med att jag var på plats i Stockholm vid fem deltävlingar samt senare också vid finalen i Globen, minns Krister Nilsson som där emellan pimpat sin cykel med en ceriserosa cykelkorg med artistens namn på.
– Till detta hade jag dessutom en matchande reflexväst. Det handlade om marknadsföra henne samtidigt som det gjordes med stort hjärta, berättar han som även i årets projekt väljer att lyfta fram Idol-Rebecka från Ekeby.
– Nu ska jag under inledningsvis tre månader dricka kaffe till hennes ära.  För varje kopp jag dricker går en krona till Rebecka, säger han, lyfter sin kopp, smuttar på kaffet som Ella Sjögren just slagit upp och klickar fram en etta på den nyinköpta räknaren som införskaffats för ändamålet.

Men allvarligt talat Krister, det låter lite väl tokigt. Varför gör du detta?
– Varför inte?, svarar han.
– Jag är inte rädd för att testa nya idéer. För mig är detta helt normalt. Jag inser och kan se i andras ögon  att de kan fundera om ”lampan lyser”, men detta är ett sätt för mig att få utlopp för min kreativitet. Jag är jag.

Frågan är när denne gode man senast tänkte en elak tanke.
– Det vet jag faktiskt inte, säger Krister Nilsson som sedan länge gjort sig känd som Kaffehörnan efter sin blogg med samma namn.
– Visst kan man på nätet få uppleva mycket negativt. Exempelvis kan det knappast undgå någon hur många som fäller elaka kommentarer om Zlatan. Jag är mer taggad på att göra precis tvärtom. Jag vill sprida energi och glädje.

Med ett sådant blogg- och smeknamn kan man gissa att det blir en del koppar kaffe varje dag.
– Det brukar landa på 10-15 koppar om dan. Så håller jag mitt snitt ska vi väl vara uppe i 1160 koppar om tre månader, avslutar han med skratt.

– Konstigheter finns. Exempelvis elakheter, det får andra hålla på med, säger Krister Nilsson som har betydligt närmre till skrattet och glädjen.
– Han är för go, säger Ella Sjögren och berättar om hur hon första gången träffade Krister några dagar innan hon invigde sin lilla butik/konditori på Skolallén.
– Han stod här utanför och var nyfiken. Nu tittar han förbi varje vecka.

 

Till arkivet