Annons

Öresund City ny europeisk metropol 2030

Sweco har vunnit med sitt förslag “Ge mig era trötta” i idétävlingen Imagine Open Skåne 2030. Visualisering: Sweco

Föreningen Norden i Landskrona gästades vid senaste medlemsmötet av arkitekten Beryl Boonzaaier. Beryl är en av arkitekterna bakom förslaget ”Ge mig era trötta” i idétävlingen Imagine Open Skåne 2030. Arkitekterna vann första pris i tävlingen som arrangerades av Sveriges Arkitekter och Region Skåne 2016.
– Vi fick ta del av en spännande vision där Malmö och Köpenhamn byggs ihop via anlagda öar i Öresund, berättar Kerstin Persson från Föreningen Norden.

Stark urbanisering och migration ställer krav på att städer växer. Samtidigt måste vi värna om god åkermark och natur. Öresund City som staden på de nya öarna kallas ger närhet till storstäder och natur och är tänkta att bli framtidens hållbara storstad.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser