Annons

Fräckt med frack – loge firade 75 år

Stormästare Ove Kramer är en av de nio, det högsta organet inom Wänskapsbröderna, och han togs emot av Poul W. Lorenzen när Logen Gustav Adolf, firade 75-årsjubileum på Örenäs Slott i lördags.

Stormästare Ove Kramer är en av de nio, det högsta organet inom Wänskapsbröderna, och han togs emot av Poul W. Lorenzen när Logen Gustav Adolf, firade 75-årsjubileum på Örenäs Slott i lördags.

En del av gästerna som bodde på Örenäs Slott i lördags höjde på ögonbrynen framåt eftermiddagen. Den ena efter de andra frack- och medaljprydda mannen kom i sällskap av kvinnor i långkjol. Det var Logen Gustav Adolf, vilken är Landskronas loge i Wänskapsbröderna, som firade 75-årsjubileum och gäster från hela Sverige var på plats.

Annons
 

Cirka 90 wänskapsbröder firade stort jubileum tillsammans med sina respektive i lördags. Platsen för festen var Örenäs Slott. En hel del bröder från Landskrona var på plats. En av dessa var Poul W. Lorenzen som är fadder till ett flertal nyare medlemmar.
– Det ska bli jättetrevligt. Det är vid tillställningar som denna som vi vidgar våra vyer utanför vårt lokala ordenssällskap, säger han.

Wänskapsbröderna bedriver mycket välgörenhet mot nödlidande och har hjälpt sina medlemmar med sjukhjälp och begravningshjälp. De har även haft pensions- och begravningskassor. Men mycket av välgörenheten når även utanför ordenssällskapet. I Landskrona har man stort fokus på den lokala  Afasiföreningen.
– De driver Mötesplats Afasi där rehabilitering för personer med afasi erbjuds och de gör ett fantastiskt jobb. Därför vill vi gärna stödja dom, säger Poul W. Lorenzen.
– Att vara en wänskapsbroder handlar alltså inte bara om att klä sig i frack och ha roligt, säger han och skrattar.
– Men många av våra medlemmar är vanliga medborgare och våra träffar är för de flesta den enda gången de får tillfälle att klä sig i frack eller kostym, säger Poul W. Lorenzen och lämnas i fred för påklädning inför festligheterna.

På måndagen får redaktionen kontakt med honom igen.
– Det var en fantastiskt lyckad kväll. Vi var 180 samlade och alla var nöjda.

Skeeter Njeru, Johan Larsson, Ann-Sofie Nilsson, Adam Grahn, Isabelle Persson och Sara Arvidsson har klätt sig för fest på Örenäs i helgen.

Skeeter Njeru, Johan Larsson, Ann-Sofie Nilsson, Adam Grahn, Isabelle Persson och Sara Arvidsson har klätt sig för fest på Örenäs Slott.

Johan Larsson och Adam Grahn hade som uppgift att ta emot alla 180 gäster som kom till Örenäs för att fira. Att klä sig i frack tillhör inte vanligheterna. – Det är ju knappast något jag har på mig när jag jobbar i kolonin på Gråen, säger Johan Larsson med ett skratt och Adam Grahn håller med. – Nej, det är ju knappast vardagskläder. Men det känns speciellt att då och då få stila till sig.

Johan Larsson och Adam Grahn hade som uppgift att ta emot alla 180 gäster som kom till Örenäs för att fira. Att klä sig i frack tillhör inte vanligheterna.
– Det är ju knappast något jag har på mig när jag jobbar i kolonin på Gråen, säger Johan Larsson med ett skratt och Adam Grahn håller med.
– Nej, det är ju knappast vardagskläder. Men det känns speciellt att då och då få stila till sig.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser