Annons

Succén given på konsthallen

En publiktillströmning av sällan skådat slag var det vid vernissagen för den öppna salongen i Landskrona konsthall.

– En salong för oss alla!, så lät uppropet inför den öppna salong som Landskrona konsthall bjöd in till. Och så blev det. I lördags öppnade utställningen med verk av 215 Landskronabor.

Annons
 

Skapande Landskronabor hyllades i invigningsanförandet av kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt innan det var dags att släppa loss alla nyfikna åskådare i den kreativa salongen.
– De kom i sådana sjok att vår automatiska räknare inte klarade av att räkna in alla som var på plats, säger konstintendent Birthe Wibrand.
– Så många nya ansikte som jag aldrig tidigare sett här, sa hon och gladdes åt det stora intresset även bland alla de 215 som lämnat in vars ett verk.

– Det är fantastiskt roligt att det är så många som vill delta i salongen. De inlämnade verken visar på en otrolig bredd. Det är allt från tavlor, keramik, broderier, lappteknik, knivsmide, foto, teckningar och skulpturer till dikter och målade möbler av kreativa landskroniter i alla åldrar.

Imponerade av såväl den höga kvalitén som den stora publiktillströmningen var även Lennarth Cronsell och Bernt Kulle, ordförande respektive vice ordförande i Borstahusens konstförening.
– Det är klart att en funderare på hur man skulle kunna göra en jurybedömd variant av detta får vi nog tas oss. Det kan dock bli aktuellt tidigast 2019 då vi nu har klart med hela utställningsprogrammet på Pumphusets konsthall för nästa år, menade de konstintresserade herrarna.

Utställningen visas på Landskrona konsthall den 6-21 maj.
Stängt idag, liksom alla andra måndagar.
Öppettider: 
Tisdag – onsdag, fredag – söndag: kl. 13.00-17.00
Torsdag: kl. 15.00-20.00

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser