Annons

BoIS upp serietopp efter klar derbyseger

Karim Sadat är i BoIS för att göra mål och mot Rosengård levererade han två gånger om.

Efter klara 3-0 hemma mot Rosengård klättrar Landskrona BoIS upp i serietopp.
Det började trögt, överarbetat och slarvigt men efter en dryg halvtimmes spel gjorde hemmalaget två snabba mål genom Karim Sadat och Alexander Tkacz och därefter var det fart på bollen.

Annons
 

I andra halvlek kunde Karim Sadat fastställa slutresultatet sedan han förvaltat den straff han själv varit med om att införskaffa på bästa sätt. BoIS var sedan nära flera gånger om att utöka sin ledning.
– Det handlar om att värdera situationerna lite bättre. Det behöver inte alltid vara så snyggt, menade tränare Agim Sopi efter slutsignalen. 1441 kylslagna åskådare kunde dock lämna IP med ett leende på läpparna och med stor tillförsikt se fram emot lördagens tidiga seriefinal mot Ljungskile på bortaplan.

– Vi började inte hundraprocentigt, urskuldade sig tränare Agim Sopi och syftade på matchens första dryga halvtimme.
– Vi saknade aggressivitet. Vi kom inte upp i press och hade för långsamt bolltempo, säger tränaren och pratar mycket om hur han försöker få sina ”killar” att värdera rätt.
– Tekniken finns. Kvalitén finns. Det handlar om att fokusera. Det är här skillnaden ligger mot en allsvensk spelare, säger han.

När väl målen kom så kunde de randige också se till att öka bolltempot.
– De tidigare målen måste komma, säger han med ett snett leende.

1-0 gör Karim Sadat sedan Rasmus Alm friställt honom med en läcker klack.
2-0 är kommer minuterna senare också det efter en snygg framryckning på högerkanten där Karim Sadat hittar in till Edafe Egbedi som spelar fram löpvillige vänsterbacken Alexander Tkacz som möter upp på en överlappning.
– Jag hade mycket ytor på min kant idag. Jag tycker vi stundtals satte bra fart på bollen, inte minst när vi bytte kant som vi sagt att vi ska göra. Det är väl insticken vi får öva lite mer på. Det var skönt att få göra mål och bollen fick en fin båge sedan den träffat deras back, säger den glade målskytten som inte bangar att snacka med media efter en seger och en notering i målprotokollet.
– Haha. Nä, det är inga problem då, säger han som antagligen hade den stegräknare med högst siffra på plan.

I andra halvlek är det bud på 3-0 ett par gånger om.
Rasmus Alm chippar över målvakten men får se bollen gå i burgaveln.
Filip Pivkovski drar på en rökare mot krysset men Blerim Gudjufi i Rosengårdsmålet får briljera med en enhandsräddning. Det ska dröja till den 68:e matchminuten innan Karim Sadat blir nerdragen i straffområdet. Domaren pekar utan att tveka på elvameterspunkten.
Anfallaren tar själv hand om straffen och förvaltar den på bästa sätt. 3-0.
Det fanns sedan bud på ytterligare BoIS-mål.
– Den ska egentligen bara in i mål, säger Agim Sopi och menar att det finns mer att jobba på här.
– Dels har vi en del spelare som är nya i gänget och det tar lite tid att jobba in dessa. Andra är unga och behöver göra det enklare, säger han.
– Med så många avslut ska vi göra tio mål om jag ska vara helt nöjd.

På lördag väntar nu något av en tidig seriefinal. Ettan BoIS reser upp för att möta tvåan Ljungskile. Avfärd på fredag med övernattning i Vänersborg. Så ser upplägget ut.
– Förberedelserna för matchen börjar redan imorgon, avslutar Agim Sopi, trots allt nöjd med jobbveckan så här långt.

Sliten men glad. Vänsterbacken Alexander Tkacz var löpvillig på sin kant och fick också utdelning på sitt slit då han gjorde 2-0 till BoIS.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser