Annons

Vägskylt till minne av Caesar

Återigen har en musicerande Herr Gårman gäckat Säbygatan.

Åter har en musicerande Herr Gårman dykt upp på Säbygatan. I ett mejl till redaktionen meddelar gatukonstkollektivet Etiskvandalism att den nya skylten är en hyllning till den nyligen bortgångne jazzmusikern från Ven, Gunnar ”Caesar” Andersson.

Annons
 

”Gatushamanen Pabi A” för gruppens talan och förklarar att man i helgen åter gästat Landskrona.
– Detta verk går ju som vanligt ut till alla vägarbetare, indianfolk, gott folk och fä men i synnerhet tillägnas just detta verk den Gode Ceasar ifrån Hven. Hvila i frid och må ditt musikaliska sväng ljuda även i det okända.

Det är nu andra gången som Herr Gårman-skylten intill Slottscaféet utsatts för en konstkupp.
Även vid de intilliggande parkeringarna bytes en skylt ut. Den senare finns fortfarande till beskådan inne i kvarteret. Frågan är naturligtvis varför man lägger ner allt detta jobb då skyltarna omgående kommer att plockas ner av stadens gatuenhet och ersättas med för platsen korrekt vägmärke.

Ett horn i sidan till Trafikverket tycks det finnas.
”Vi hade kunnat säga er ett och annat om Trafikverket. Vi har hållit på med vägarbeten längre än vad dom har funnits till som myndighet. Gatukontoret däremot gör bara sitt jobb precis som vi.  Vi hade såklart hellre sett att dom lyssnade på oss istället för på skojarna på Trafikverket. Samtidigt förstår vi att gatukontoret tvingas plocka ner skylten. Tanken fanns att sätta upp den  på Hven istället för dit sträcker sig inte Trafikverkets långa klåfingrar. Nu blev det som det blev och vi satte den här. Se det som en LA Street Blues till Caesar och dom andra.”

Mycket riktigt plockades skylten ner under tisdagen och en riktig Herr Gårman-skylt sattes åter upp av gatukontorets personal.

Skylten från sommaren 2015 vid Landskronahems parkering uppgavs vara ”… en hyllning till det underbara musiklivet i Landskrona” .
Något som konstnärskollektivet åter verkar vilja lyfta fram.

Hottas i vallan?
”Om skylten tvunget måste plockas ner så får gatukontoret gärna donera den till Musikhjälpens auktion. För det vore synd om Trafikverket får som dom vill. Då hottas den garanterat i Vallgraven precis som dom gjort med många andra av våra skyltar och det är både miljöfarligt och lite oförskämt.”, avslutar Etiskvandalism sitt mejl till Landskrona Direkt.

Landskrona Direkt har sökt gatuchef Britt-Marie Persson för en kommentar.

Läs mer:

 

 

En kommentar till "Vägskylt till minne av Caesar"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Fru Gårman ersatte Herr Speleman

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser