Annons

Venvägen värdelös

Det gäller att ha koll när man cyklar på Ven just nu så att man inte cyklar omkull i någon av alla håligheter som finns på Landsvägen. Foto: Magnus Pettersson.

Vägen på Ven, Landsvägen, är i undermåligt skick. Några större åtgärder är dock inte planerade förrän framåt höstkanten. Alltså efter turistsäsongen och alla cyklister lämnat ön.

Annons
 

Landskrona stad har ansvaret för vägarna på Ven, det lärde vi oss inte minst när diskussionerna om en Vägfärja i Trafikverkets regi böljade häromåret.

I affären, på Facebook och i ett och annat samtal till kommunen har venborna beklagat situationen kring den bedrövliga vägen.
– Höll på att cykla ihjäl mig i hålor utanför Tunakrogen för ett tag sen, vittnar en öbo om medan andra pratar att man på vissa sträckor får zickzacka sig fram med flakmopeden.

En första akut åtgärd är gjord vittnar Britt-Marie Persson, gatuchef vid stadsmiljöavdelningen på kommunen om.
– Vi har skeppat över mer kallasfalt, i denna vecka, så att jobbet med potthålslagning kan fortsätta, meddelar hon.

I övrigt är planen att Landskrona stad kommer att göra vid backarna, och eventuellt andra vissa utvalda delar av vägen, under hösten/vintern 2017/2018.
– Men för tillfället har vi tyvärr ingen beläggningsentreprenör upphandlad, säger Britt-Marie Persson.
– Upphandlingen är på gång att avslutas vilket innebär att vi håller alla tummar och tår för att det inte överklagas, då kan det dröja ytterligare innan något händer, avslutar hon.

Under tiden uppmanas till försiktighet vid cykling på Ven.

Rejäla hål i asfalten. Foto: Magnus Pettersson.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser