Annons

215 Landskronabor ställer ut i konsthallen

Yarnbombing for Love heter Camilla Gullstrands cykel.
– Jag vet faktiskt inte hur många timmar jag lagt på den. Lite mer än tänkt. Jag är lite dålig på tidräkning, någon timme här och där, 50 – 100 timmar kanske… Jag har inte använt den än men jag har två virkade cyklar, säger hon och ler glatt.

Fjolårets fotosalong, succén ”Landskronit” följs i vår upp med en öppen kreativ salong i Landskrona konsthall. Till den ”öppna salongen” har inget urval gjorts bland de inlämnade verken utan alla som vill har fått delta. Räkna med en formidabel besökssuccé och överraskande bra kvalité på de utställda verken.

Annons
 

Fotokollektivet Urinvånarna skapade i höstas en sällan skådad besöksanstormning till Landskrona konsthall då man bjöd på fotokonst av 16 i staden verksamma fotografer.
Nu är frågan om inte den 6 maj kommer att gå till historien som dagen då Landskronaborna gick man ur huse för titta på konst.
– Här finns allt. Knivar, skulpturer, målningar, foto, textilier, väskor, strandfynd, ja rent av äggskalskonst, säger konstintendent Birthe Wibrand och imponeras av den kreativitet Landskronaborna visar upp.

I veckan var det inlämning av kreativa alster till den stundande utställningen och trots att man bara höll öppet för inlämning under en knapp arbetsdag så infann sig hela 215 ”konstnärer” med sina alster.

Nu har Birthe Wibrand den tuffa uppgiften att hänga utställningen som öppnar med vernissage och invigning lördagen den 6 maj kl. 13-17. Kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt inviger.

Besökssiffror i modern tid
Hildings Bilder drog 920 besökare till museet under ett par eftermiddagstimmar i februari 2007. I november i fjol upprepades den besökssiffran nästintill när fotosällskapet Urinvånarna bjöd in till fotoutställningen Landskronit i konsthallen. Håll i baskern, men frågan är om dessa siffror inte ryker nästa lördag.

Konstintendent Birthe Wibrand visar upp en kreativ skapelse tillverkad av bland annat tandpetare och vinkorkar som  rent av inkluderar en miniatyrbar.

Verk av Mika Allan Book har tidigare kunnat skådats på konsthallen. Då jurybedömda och i svartvitt vid de senaste teckningstriennalerna.

Maria Goldstrand börjar göra sig ett namn som “möbeldesigner”. Hennes miniatyrstolar i moderniserad luffarslöjdstappning har kommit att bli mycket populära.

Allt som hänger på väggarna är inte olja, krita, akryl, akvarell eller foto. Landskrona Direkt fastnade för denna fräcka emaljmålning.

Anna Wiedner med sin tavla som hon döpt till “The escape”.

Bland konstverken finns många lokala motiv. Här bland annat Sofia Albertina kyrka av Göran Rossling, Ett fotografi inifrån kyrkan av Thor-Björn Johansson samt en båt av Ullastina Larsson som vi får förmoda synts i hamnen hon älskar.

 

En kommentar till "215 Landskronabor ställer ut i konsthallen"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Rakt in i Jens bubbla

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser