Perenna grönsaker i kolonin

Årets tema i Rothoffska kolonin är "Den skånska haven"
Kommunens egen koloni, Rothoffska kolonin.
Årets tema i Rothoffska kolonin är "Den skånska haven"
Årets tema i Rothoffska kolonin är ”Perenna grönsaker”

På måndag den första maj slår Rothoffs museikoloni upp sina dörrar för säsongen. Stugan som är beläggen längs Citadellvägen är sedan öppen 12.00-16.00 dagligen fram tills den 15 oktober. Trädgården är som vanligt öppen alla dygnets ljusa timmar.
Under öppningsdagen är trädgårdsmästaren Martin Bofeldt på plats och berättar om kolonin samt om årets tema som är perenna grönsaker.

– Perenna grönsaker är lite av ett trendbegrepp men många har odlats här historiskt. Jag vill avmystifiera begreppet och ge dem en ny chans för att se om de förtjänar en plats i vår moderna trädgård, berättar Martin Bofeldt som under öppningsdagen även bjuder in i i lindbersån där et under dagen bjuds på fika och hemgjord saft.

Till arkivet