Annons

Andra raka segern för BoIS

Philip Andersson och Thierry Zahui blev årets första målgörare på IP vilket de firade tillsammans med Zahuis son Marvin.

Philip Andersson och Thierry Zahui blev årets första målgörare på IP vilket de firade tillsammans med Zahuis son Marvin.

Uppdaterad klockan 19.05

BoIS har fått bästa tänkbara start på årets söderetta. På söndagen följde de upp förra veckans seger mot Husqvarna med en ny trepoängare, denna gång mot Assyriska BK. Matchen slutade 2-0 till BoIS och målen gjordes av Thierry Zahui och lagkapten Philip Andersson.

Annons
 

BoIS har fått bästa tänkbara start på årets söderetta. På söndagen följde de upp förra veckans seger mot Husqqvarna med en ny trepoängare, denna gång mot Assyriska BK. Matchen slutade 2-0 till BoIS och målen gjordes av Thierry Zahui och Philip Andersson.

BoIS var det klart bästa laget på plan när Assyriska BK gästade Landskrona IP på söndagen. De 2044 åskådarna fick se en trevande inledning och en start på första halvlek som blev förryckt efter att Viktor Svensson tvingats av planen efter en misstänkt sträckning och att även en spelare från Assyriska fick byta på grund av skada. Bytena kom efter 15 respektive 20 minuter.

Hur som helst så var BoIS klart bättre och de tog också ledningen efter en dryg halvtimmes spel. Det var Thierry Zahui som någon meter från straffområdet sköt en frispark i mål.

I andra halvlek tog BoIS över spelet ännu mer och de skapade också ett flertal mycket heta chanser. Bollen ville dock inte i mål och därför blev det nervöst på slutet. På övertid fick Assyriska en hörna och satsade allt på ett kort.
Det ville sig dock inte bättre än att BoIS fick tag på bollen och rusade upp mot det tomma Assyriskamålet. Saber Azizi passade en framrusande Philip Andersson som rullade in bollen i öppet mår och det var det sista som hände i matchen.
– Det var sjukt skönt. Det är så lätt att man leder med 1-0 och är bättre. Men så får motståndarna en chans och sedan kan den dagen vara förstörd. Men så blev det inte idag. Idag vann vi och det var helt rättvist, säger en strålande glad Philip Andersson.

BoIS tränare Agim Sopi håller med Philip Andersson.
– Vi ville stänga matchen tidigare för att slippa hamna under press i slutet med de försvarade sig bra. Men det gäller att vi har tålamod i dessa matcherna. Assyriska spelar som så många andra lag mot oss. De faller ner djupt och låter oss ha boll. När de sedan får tag på bollen så ställer dom om snabbt för att kontra. Det är väl inte så jag tycker att fotboll ska spelas men det är inget jag kan göra något åt. Vi har vår taktik och andra har sin, säger Agim Sopi som nu ser fram emot att möta Kristianstad den 1 maj.
– Det är en ny viktig match och vi ska vara noggranna i våra förberedelser. Jag hoppas att den fina starten vi fått på säsongen håller i sig. Då ska vi kriga där uppe, avslutar tränaren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser