Annons

Stort sug efter boende vid Ulkavallen

Åhörarna fick slussas in i omgångar för att höra projektledare Anders Olsson berätta om HSB Landskronas olika pågående projekt.

På tisdagen bjöd HSB Landskrona in bosparare samt allmänheten till en presentation av sina pågående projekt. Cirka 300 gäster passade på att informera sig om alternativen och det var många som anmälde sitt intresse. Framför allt var det Brisen i Norra Borstahusen som besökarna var nyfikna på men även Lägerplatsen och Handelsmannen i Glumslöv var populärt.

Annons
 

HSB Landskronas vd Mikael Jönsson var nöjd med dagen.
– Mer än nöjd faktiskt. Det visar att vi är rätt på det i våra planer. Vi går en spännande framtid till mötes, säger Mikael Jönsson.

Samtidigt presenterade HSB tillsammans med spelutvecklingsföretaget Odd Comet Games en helt ny teknik för att intressenter ska kunna få en bättre inblick i hur bostäderna kommer att se ut.
– Det handlar om VR, viritual reality, säger Oscar Lindahl, vd för Odd Comet Games, och sätter på undertecknad något som liknar skidglasögon men som är helt skyddade från ljus utifrån.
Plötsligt dyker en lägenhet upp framför ögonen och med hjälp av två handkontroller tar man sig runt i lägenheten.
– Här får man en ny dimension. Det kommer att bli lättare att sälja en bostad som kunden kan går runt i. Det är svårare att sälja enbart på ritningar och bilder, säger Mikael Jönsson.
– Det du såg var hur en lägenhet på Brisen kommer att se ut.

Anledningen till att man ännu inte använder VR till dagens kunder är att man vill utveckla tekniken ytterligare.
– I framtiden kommer du att kunna välja allt från tapeter och golvytor till att öppna lådor och skåp för att se vad du behöver köpa när du ska flytta in. Ännu längre fram kommer man att kunna gå in i olika företags möbelkataloger och möblera och rent av beställa möbler direkt. Det är en spännande teknik, säger Mikael Jönsson.

Och enligt Oscar Lindahl så är man långt framme redan nu.
– Det är bara en tidsfråga innan vi är där, avslutar han.

Snart kommer lägenheter att säljas med VR-teknik tror man på HSB Landskrona som ligger långt fram i processen och som visade upp hur en lägenhet på Brisen kan komma att se ut.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser