Annons

Bildextra från Seven Stars Trophy

Foto: Lars Karlsson.

En fotbollscup av det något annorlunda slaget arrangerades i Semmehallen tisdagen innan påsk.

Annons
 

Odd Fellow lägret nr. 20 Sju Stjärnor stod som arrangör för distriktsfinalen i innefotbollsturneringen ”Seven Stars Trophy” i Seminareskolans idrottshall på tisdagen den 11 april. Turneringen är distriktsturnering för ensamkommande ungdomar och en fortsättning på Landskronas Urianiapeos Nyårscup i januari.

Lag från Landskrona, Helsingborg, Ängelholm, Eslöv och Kristianstad deltog i turneringen. Det blev sju lag i spel denna tisdag i april. HVB-hemmen på de olika orterna har haft en uttagningstävling tidigare i vår, för att kvalificera ut lagen till distriktsfinalen. Ett åttiotal ungdomar och ledare samlades på tisdagsmorgonen för att göra upp om den fina pokalen och priserna i Seven Stars Trophy.

Följande lag deltog:
Landskrona Kronan FC
Helsingborg FC
Helsingborg Nicolai
Eslöv Kastanjen
Kristianstad Furuvillan
Kristianstad Granvillan
Ängelholmstar

Lagen var uppdelade i två grupper, och efter gruppspel blev det semifinaler.
Landskrona Kronan FC – Helsingborg Nicolai samt Kristianstad Furuvillan – Helsingborg FC gjorde upp om finalplatserna, där det först och sistnämnda lagen skulle ta sig hela vägen.

Matchen om tredje pris spelades således mellan Kristianstad Furuvillan – Helsingborg Nicolai där Helsingborg Nicolai tog hem bronset.
– Finalen spelades mellan Landskrona Kronan FC och Helsingborg FC. Ett lokalderby.  Efter en hård match, där känslorna och vinnarskallen avgjorde, stod Helsingborg FC som segrare av Seven Stars Trophy. Landskrona Kronan FC fick nöja sig med andra platsen och silvret denna gång men lovade att komma tillbaka nästa år och ta revansch, berättar bröderna Per-Olov och Lars Karlsson, tacksam för all hjälp de fått av Fältgruppen och personal från HVB-hemmen samt domarna som höll ordning på matcherna samt Odd Fellow bröderna som skötte marktjänsten.

Odd Fellow-bröder som hjälpte till med marktjänsten: Tomas Svensson, Anders Enkel, Carsten Mörck och Per-Åke Persson. Foto: Lars Karlsson.

God stämning på läktaren. Ungdomarna och ledarna var helnöjda med turneringen och efterfrågade när nästa cup skulle gå av stapel.
Ett gott betyg som något. Foto: Lars Karlsson.

Foto: Lars Karlsson.

Lars Karlsson fick överräcka kameran till en kollega när det var dags för prisutdelning.

1:a pris, Helsingborg FC
2:a pris Landskrona Kronan FC
3:e pris Helsingborg Nicolai Foto: Lars Karlsson.

Foto: Lars Karlsson.

Foto: Lars Karlsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser