Unikt mästarmöte på teatern

Mats Bergström och Göran Söllscher strålar samman på scen i ett mästarmöte.
Mats Bergström och Göran Söllscher strålar samman på scen i ett mästarmöte.

Två av landets mest folkkära och uppskattade gitarrister för den något äldre generationen – Göran Söllscher och Mats Bergström – strålar samman på scen i en konsert på Landskrona Teater på självaste Valborgsmässoafton. Det utlovas  ett mästerligt möte med musik av bland annat Anna-Lena Laurin, Leo Brouwer och Lennon/McCartney.

Göran Söllscher har ända sedan genombrottet 1978, då han kammade hem 1:a pris i Concours International de Guitare i Paris, hänfört publik världen över med sitt magnifika spel. Hans repertoar sträcker sig från renässansmusik via de klassiska gitarrkonserterna till nutida musik, ofta specialskriven för honom. Göran är professor vid Musikhögskolan i Malmö, ledamot av Kungl. Musikaliska akademien och mottagare av Litteris et Artibus.

Mats Bergström är ett aktat namn i musikkretsar långt utanför Sveriges gränser. Efter sin debutkonsert i Wigmore Hall, London och studier vid anrika Juilliard School i New York har han både setts och hörts tillsammans med artister som Anne Sofie von Otter, Malena Ernman och Georg Riedel och med topporkestrar som Mahler Chamber Orchestra och London Sinfonietta. Även Mats Bergström är såväl ledamot av Kungl. Musikaliska akademien som innehavare av Litteris et Artibus.

Konserten ges söndagen 30 april 16.00 på Landskrona Teater.

Till arkivet