Annons

BoIS vann premiären

Uppdaterad 18.45

BoIS började årets seriespel på bästa vis. På bortaplan betvingade dom Husqvarna FF med 2-1 inför 567 åskådare. Resultatet var mycket rättvist då de för dagen rödklädda Landskronalirarna hade spelet hela matchen. BoIS mål gjordes av Edafe Egbedi och Karim Sadat.

Annons
 

BoIS var det klart bästa laget i matchen mot Husqvarna. Det var dock hemmalaget som hade första halvlekens absolut bästa målchans. Det var en Husqvarnaspelare som, efter ett missförstånd mellan Ivo Vazgec och BoIS-försvaret plötslig stod helt ren framför målet. Han lyckades dock med konststycket att pricka stolpen.

Om BoIS hade mycket boll i första halvlek så tog de över totalt i andra. Det var inte många gånger som hemmalaget var över på BoIS planhalva. Därför var det både logiskt och rättvist när Edafe Egbedi smällde upp bollen i nättaket efter BoIS elfte hörna. Och när Karim Sadat gjorde BoIS andra mål med fem minuter kvar av ordinarie tid så var det ingen som tvekade på vart de tre poängen skulle hamna.

Husqvarna ville dock annat. Efter passivt spel på mittfältet lyckades hemmalaget sno åt sig bollen och reducera. Det innebar att det blev några nervösa slutminuter på Vapenvallen innan domare Mirza Kazic blåste av matchen.

Men totalt sett så var BoIS det klart bästa laget och vann rättvist.
– Ja, vi hade full kontroll. Det dom hade var sådant vi bjöd på, säger BoIS tränare Agim Sopi och berömmer hela laget i allmänhet och backlinjen i synnerhet.
– Det var en laginsats. Ska någon vinna över oss och vara bättre så måste dom vara bra. Kolla in vår backlinje idag. Vad vi ska slipa bort är dom där egna misstagen. Gör vi inga misstag så kommer vi att bli mycket svårslagna.

Nu väntar en skön hemresa för BoIS-truppen och väl hemma tar laget sikte mot hemmapremiären mot Assyriska BK på söndag.
– Jag ska analysera matchen mot Husqvarna för att kunna komma tillrätta med detaljer. Sedan är det fullt fokus på söndagens match, avslutar Agim Sopi.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser