Annons

Koppla upp brödrosten på Internet

Foto: Landskrona Energi.

Landskrona Energi har köpt in ett öppet nätverk som gör det möjligt att koppla upp saker mot Internet.

Annons
 

Internet of things (IoT), eller sakernas Internet, är ett samlingsbegrepp för den utveckling som innebär att maskiner, fordon, gods, hushållsapparater, kläder och andra saker, förses med små inbyggda sensorer och datorer. Enligt Vinnova beräknas 50 miljarder enheter vara uppkopplade i världen år 2020.

Landskrona stad var tidigt ute med digitalisering. Redan 1996 byggdes det första embryot till dagens öppna stadsnät.
Nu kopplar staden på Internet of Things för att rusta sig för den digitala framtiden.

– För att inte tappa fart när det gäller digitalisering och användning av den infrastruktur vi nu bygger med målsättningen att vara klara 2018, så är en självklarhet för oss att koppla på Internet of things, säger Mia Wilhborg, utvecklingsansvarig på Landskrona Energis avdelning för stadsnät.

Företaget som tillhandahåller tekniken heter Blink Services och erbjuder Sveriges städer ett öppet nätverk, LoRaWAN™ och sensorlösningar anpassade för Internet of Things.

Landskrona Energi är ett dynamiskt och framsynt företag som genast såg fördelen med LoRaWAN™ och vilka möjligheter det ger för Landskrona stad. Internet of things kommer bli en naturlig komponent när framtidens samhällen ska planeras. Landskrona visar tydligt att de vill vara en stad som leder denna utveckling, säger Matts Lilja, vd för Blink Services.

Läs mer om Internet of things (IoT) på https://iotsverige.se/

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser