Thomas Lindberg tillbaka på Trädgårdsgatans café

Thomas Lindbergs konst kan man i vecakn beskåda på Trädgårdsgatans Café.
Thomas Lindbergs konst kan man i vecakn beskåda på Trädgårdsgatans Café.

I lördags var det på dagen 10 år sedan Thomas Lindberg, Landskronas nöjespappa och levnadskonstnär, gick bort. För att uppmärksamma honom har hans vän och kompanjon från den tiden, Tommy Persson, arrangerat en lite konstutställning på Trädgårdsgatans konditori.

Tillsammans drev Tommy Persson och Thomas Lindberg Trädgårdsgatans Café och RådhusConditoriet. Nu ett drygt decennium senare har Tommy Persson tillsammans med Thomas vuxna barn, Olle och Pia arrangerat en liten utställning på Trädgårdsgatans café som en hyllning till vännen och pappan samt som en liten försmak på stundande Konstrunda skulle man kunna säga.
 
–  Thomas var en entreprenör med många strängar på sin lyra. Allt från konditor, krögare, hotellarrendator, dans-/nöjesarrangör och sist men inte minst konstnär, säger Tommy Persson.

Många Landskronabor minns honom då han drev Strandpaviljongen med artister som som ABBA och Count Basie.
– Han kom till Landskrona 1964 för att överta Lindells Konditori. Detta räckte dock inte till för honom. Han hann med mycket under sin krögarkarriär. Det började med Pub Charlie som utvecklades till Restaurang Chaplin och Borstahuskällaren. Därefter blev det Restaurang Chagall (Hbg), Hotell Öresund, Strandpaviljongen och Turistgården på Ven, minns Tommy Persson.

På senare år fick Thomas Lindberg utlopp för sin kreativitet genom målandet. Sina tavlor signerade han ”THOL”.
– Hans konstverk har blivit omtyckta av många, för hans lite naivistiska och glada motiv, avslutar Tommy Persson.

Vernissage på Trädgårdsgatans Café var det i lördags och utställningen hänger uppe till och med skärtorsdag.

2003 ställde Thomas Lindberg ut på dåvarande Preben & Preben och Landskrona Direkt var naturligtvis på plats.
Läs mer: Konst på krogen
Till arkivet