Annons

Landskrona glänste i Ö-vik

Alma Månsson glänste vid tävlingar i Örnsköldsvik.
Foto: Leo Erdfelt.

De börjar bli resvana, tjejerna i Landskrona Kvinnliga GF.  Athen, Bukarest och nu i helgen Örnsköldsvik, bara det sistnämnda en tripp på 110 mil enkel resa, är vad man klarat av under de senaste veckorna. I Ö-vik grävdes dessutom guld.

Annons
 

Örnsköldsviks GK stod som arrangör till årets första rikstäckande tävling i rytmisk gymnastik. Ett nytt tävlingskoncept kallad Riksserien hade premiär. Detta hade lockar cirka 100 startande gymnaster. För Landskrona Kvinnliga GF tävlade Alma Månsson i Junior Bas, Meja Engdahl Petersson i Junior FIG, Wilma Mårtensson samt Olivia Kristensson Nilsson i Senior FIG klasserna.

Alma Månsson startade i grenen tunnband och ledde efter ett väl genomfört program tävlingen.
– Bollen är inte Almas starka sida, så det var ett lite nervöst genomförande. Men hon  lyckades ändå bättre än vad hon brukar på träningen och det var en mycket stolt Alma som på prisutdelningen stod överst på prispallen och fick ta emot en guldmedalj, berättar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF.

Meja Engdahl Peterssonsom var lite “övertaggad” och hade inte sin allra bästa dag på tävlingsgolvet.
Hon lyckades ändå hänga med jämt i den tuffa konkurrensen bland en trio i toppen på juniorsidan.
– Grenarna tunnband, boll och käglor blev genomförda med glimten i ögat trots en del smärre incidenter. Och tack vare sin “jämnhet” kunde även Meja ta emot en guldmedalj på prisutdelningen, säger Jenny Engdahl.

Wilma Mårtensson samt Olivia Kristensson Nilsson evererade lite ojämnt i grenarna tunnband, boll och käglor.
– Olivia hade några dumma poängavdrag i boll, där fundamentala hanteringar som förorsakade rejäla poängavdrag drog ner hennes placering rejält. Tunnband och käglor var dock godkända i sina framföranden. Wilma “fegade” lite för mycket i sina framförande och hennes poäng i boll räddade hennes dag. Wilma som är en mycket intressant gymnast med personlig stil måste köra starkare för att få de poäng som krävs för högre placering, menar Jenny Engdahl. 
– Olivia slutade precis utanför pallen på en fjärdeplats och grämde sig rejält. Wilma lyckades hålla en åttondeplats till sin favör.

Vann gjorde Petra Lindgren, GF Uppsalflickorna på ett överlägset sätt.

Emma Sandell, alltid lika lugn och trygg coachade flickorna under tävlingen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser