Stadshuset får ny restaurang – öppnar på lördag

Ny färgsättning och nya möbler kommer att möta den som tänker luncha i Stadshuset framöver. Jonas Westerberg och gänget från Erikstorp gör comeback på Stadshuset i helgen.
Ny färgsättning och nya möbler kommer att möta den som tänker luncha i Stadshuset framöver. Jonas Westerberg och gänget från Erikstorp gör comeback i helgen.

På lördag i samband med Vår i Landskrona öppnar Erikstorps Kungsgård upp portarna för deras nya lunchrestaurang i Stadshuset. Efter förra årets pop up-besök har matsalen fått sig en rejäl uppfräschning med en ny bardisk, ommålning och ny inredning.

Krögare Jonas Westerberg har på sistone farit som en skottspole mellan Borstahusen och Stadshuset.
– Vi håller nu på med finliret inför helgens premiär, säger han och slår sig ner på en av de nya stolarna i restaurangen som nu fått en något mer rustik framtoning.

I de bakre regionerna huserar kökschef Ludvig Odeholm.
– Precis som senast kommer bi att erbjuda enklare luncher med hög finish, en upphottad salladsbuffé och kaffe med tillhörande hembakade sötsaker. Förutom lunch erbjuder vi under dagtid två mötesrum med konferensutrustning och på helger och kvällstid kan lokalen hyras för fest, avtackningar, bröllop, middagar och allting däremellan, säger han.

Det närproducerade, ekologiska och ”i tiden” som präglar Erikstorp Kungsgård, tar man med sig till den nya restaurangen i stadshuset.

Vi jobbar huvudsakligen med leverantörer i nordvästra Skåne. Vår ambition är att erbjuda en enkel produkt som är lätt att ta till sig. Vår matlagning följer den skånska säsongen och vi jobbar i så stor utsträckning vi kan direkt mot lokala producenter med samma passion för råvaran som vi, utan mellanhänder. Tomatens hus, Saxtorps Svamp, Glumslövs Lamm och Borstahusens Fisk för att nämna några, berättar Ludvig Odeholm.

Lunchen serveras måndag till fredag klockan 11.30–14:00, men i samband med invigningen på lördag blir det lunch även då.
– Det ska bli otroligt roligt att öppna dörrarna. Det är ett vackert läge med en fantastisk miljö att äta, mötas och umgås i, avslutar Ludvig Odeholm och hälsar alla varmt välkomna på lördag. 

Till arkivet