Annons

Här är Ljuspunkten

Landskrona stad har gett Thorn-fastigheten ett nytt namn – Ljuspunkten.

2015 köpte Landskrona stad Thorn Lightings lokaler vid Industrigatan för 30 miljoner kronor. Nu har fastigheten fått ett nytt namn – Ljuspunkten.

Förvärvet av före detta Thorn Lighting-fastigheten är enligt Landskrona stad strategiskt eftersom det öppnar upp för utveckling av stadskärnan i sydostlig riktning. Det nya namnet,  Ljuspunkten, knyter an till historiken. Här var Gösta Carlsson och Järnkonst först med belysningstillverkning på platsen. Nu planeras för en större parkeringsyta och övergång till stadens butiker. I dagsläget har Landskrona stad flyttat in kommunala verksamheter i delar av lokalerna, men på sikt kommer även delar av fastigheten att hyras ut till externa aktörer.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser