Annons

Bli poolklar!

Den gula tvättsvampen har fått en efterföljare i en skylt.

Bli poolklar! –  Nu genomförs en kampanj för att lyfta hygienen i badhusen.

Annons
 

Med start igår och två veckor fram kör Landskrona stad en informationskampanj på Karlslundsbadet för att lyfta vikten av att duscha och duscha rätt innan man hoppar i bassängen.

Karlslundsbadet har under en tid fått in synpunkter på bristande hygien i badhuset.
– Detta är inget fenomen vi är ensamma om i Landskrona utan många badhus i Sverige ställs inför samma problematik, säger Jörgen Pedersen, enhetschef på Karlslundsbadet och berättar att besökare reagerar på att andra besökare inte duschar innan bad eller att någon till exempel har kalsonger under sina badbyxor när de badar.

– En del av problemet tror vi beror på för lite kunskap hos besökarna. Man vet inte eller förstår inte varför det är så viktigt att duscha innan man hoppar i bassängen, säger Jörgen Pedersen.

Med kampanjen vill nu badpersonalen upplysa besökarna om just varför det är viktigt att duscha innan bad.
–  Det handlar inte heller om att bara duscha utan du ska också duscha rätt.

Kampanjen som heter ”Bli poolklar” består av två delar. Del ett är en illustrationsserie som beskriver hur du blir poolklar i tre korta steg:

1. Klä av dig naken
2. Tvätta kroppen med tvål och håret med schampo
3. Ta på dig rena badkläder. Inga kalsonger eller trosor under badkläderna.

Del två är en folder med illustration plus frågor och svar. I foldern finns texter på sex olika språk förutom svenska.  Under kampanjen delas det även ut ett litet kit med duschtvål och tvättsvamp till alla besökare. Alla barn som gjort sig poolklara får en badge att fästa på sin väska eller tröja.

Vår kampanj är inspirerad av Göteborgs stad som körde en liknande kampanj till sportlovet i år, berättar Jörgen Pedersen.
–  De hade fångat våra tankar och paketerat på ett bra sätt så vi kontaktade helt enkelt dem för att fråga om vi fick använda deras budskap och sätta vår egen prägel på det.

Nu hoppas badpersonalen för allas trivsel att besökarna ska hjälpa till  hålla bassängvattnet fräscht.
–  Ju fler som duschar rätt desto mindre klor och kemikalier behöver användas i bassängen vilket också blir skonsammare för miljön, avslutar Jörgen Pedersen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser