Annons

Statsministern till Landskrona

Statsminister Stefan Löfven 1 maj-talar i Landskrona.
Foto: Ida Borg.

I år firar socialdemokraterna första maj under parollen Svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas. Vi noterar att Landskrona då får besök av statsminister Stefan Löfven (S).

Annons
 

– Landskrona Arbetarekommun är oerhört stolt och tacksamma. Landskrona kommer få glädjen att få lyssna till vår statsminister Stefan Löfven, säger Jenny Tillander, ordförande i Landskrona Arbetarekommun.

– 1 maj berör och jag tror det beror på att människor innerst inne vet att politik handlar om vardagen för dig och för mig. För mig är det stort som för första gången som Landskrona Arbetarekommuns ordförande inleda 1 maj med sällskap av vår statsminister. Jag hoppas att många tar sig tiden och kommer att lyssna, säger hon.

Torkild ställer frågor till Löfven
En som idag skrivit ett debattinlägg på Aftonbladet och riktar det just till statsminister Stefan Löfven är kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L).
Under rubriken ”Löfven, betala oss för alla flyktingar”, skriver Torkild Strandberg att staten sedan flera år släpar efter med sina betalningar och att Landskrona har krav på 35 miljoner kronor. Till statsministern ställer han frågan, ”Varför betalar ni inte?”
Frågan till Torkild Strandberg är om han inte ska passa på att träffa Stefan Löfven nu när han kommer till Landskrona.
– Har han lust är jag redo. Det finns mycket att prata om, svarar Torkild Strandberg.

På sistone har det noterats flera insändare i riksmedia från kommunstyrelsens ordförande.
 Är du på glid till Stockholm? Kanske med sikte på en ministerpost i en Alliansregering efter valet?

– Jag har fullt fokus på Landskrona. Sedan finns det ju ett gammalt talessätt om att inte sälja skinnet förrän…, avslutar Torkild Strandberg.

Torkild Strandbergs debattartikel hittar du på – http://www.aftonbladet.se/a/JdmK8

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser