Praktik i semesterparadiset

Filip Benke, Viktor Nyrud, Filip Malmkvist, Lukas Fritz och Oskar Klingborg från Bygg- och anläggningsprogrammet på Selma Lagerlöfsgymnasiet åker till Teneriffa för att praktisera i tre veckor.
Filip Benke, Viktor Nyrud, Filip Malmkvist, Lukas Fritz och Oskar Klingborg från Bygg- och anläggningsprogrammet på Selma Lagerlöfsgymnasiet åker till Teneriffa för att praktisera i tre veckor. Foto: Bo Ståhl.

Till påskveckan åker fem elever från bygg- och anläggningsprogrammet på Selma Lagerlöfsgymnasiet till Teneriffa för tre veckors praktik.

– Vi ska bo och praktisera på ett hotell i Puerto de la Cruz, berättar Filip Benke som till vardags går i årskurs 2 och ska bli snickare.
–  Det är en fantastisk möjlighet för oss att komma ut och testa på hur det är att jobba utomlands. Vi kommer att jobba med olika renoveringsarbeten på hotellet.

– För eleverna innebär utlandspraktiken en erfarenhet som de kan ha nytta av i sin framtida yrkeskarriär, berättar Mikael Persson, lärare på BA-programmet. 

Även företagen som eleverna praktiserar på här hemma tycker att utlandspraktik är bra. Både Allvar Gullstrandgymnasiet och Selma Lagerföfsgymnasiet har under många år kunnat erbjuda elever att göra utlandspraktik.
– Vi har kontakt med skolor och lärare ibland annat Tyskland, Spanien och Holland, säger Bo Ståhl, ellärare och den person på gymnasieskolorna som ansvarar för utlandspraktiken på de yrkesförberedande programmen.
– Det innebär att vi också tar emot elever från andra skolor i Europa som vill göra sin praktik i Sverige.

Utlandspraktiken finansieras via ett EU-projekt som kallas Erasmus+ och som gymnasieskolorna i Landskrona beviljats pengar från.

Till arkivet