Varv efter varv för Barncancerfonden

Fredag den 7 april springer 163 000 skolelever i Norden för den goda sakens skull. 120 av dessa kommer att göra det i Glumslöv. Foto: Thomas Nørremark
Fredag den 7 april springer 163 000 skolelever i Norden för den goda sakens skull. 120 av dessa kommer att göra det i Glumslöv. Foto: Thomas Nørremark

Team Rynkeby Fonden noterar att hela 163.000 skolelever från 525 skolor kommer att delta i Team Rynkeby Skolloppet som går av stapeln på skolor runt om i Norden nästa fredag. En av skolorna finns i Landskrona kommun. Det är Glumslövs skola som springer till förmån för Barncancerfonden.

120 elever i årskurs 4-6 från Glumslövs skola snörar på sig löparskorna för den goda sakens skull när Team Rynkeby Skolloppet genomförs på hundratals skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland den 7 april – fredagen före påsklovet.

Genom att delta i Team Rynkeby Skolloppet ska eleverna från Glumslövs skola vara med och samla in pengar till Barncancerfonden.
– Genom att delta i skolloppet får vi därmed möjlighet att ta upp en viktig problemställning i undervisningen, samtidigt som vi ger eleverna möjlighet att göra något åt denna problemställning på ett aktivt sätt, säger Nina Molin och Maria Laurenius idrottslärare på Glumslövs skola.

Eleverna kämpar tillsammans
Det är tredje gången som Team Rynkeby Skolloppet genomförs på skolor i Norden. Förra året samlades det in 23,1 miljoner kronor i samband med loppet.  Beloppet på checken är dock långt ifrån det viktigaste när Glumslövs skola deltar i Team Rynkeby Skolloppet.
– Det viktigaste är att eleverna gör det här tillsammans. Det är inte intressant hur mycket den enskilda eleven, klassen eller skolan samlar in för ändamålet. Det viktigaste är att eleverna i de olika klasserna, skolorna och länderna gör något som totalt sett bidrar till att göra skillnad, säger idrottslärarna.

Eleverna som deltar i Team Rynkeby Skolloppet har möjlighet att samla in pengarna till Barncancerfonden genom att ingå mikrosponsoravtal med familjen, vänner och lokala näringsidkare, som uppmanas att skänka ett mindre beloppet för varje varv som den enskilda eleven springer under loppet.

Alla svenska bidrag går oavkortat till Barncancerfonden.

Till arkivet