KulturTorsdag med finskt tema

Utställningen Sensual Knowledge återförenar en grupp av Helsingfors-baserade målare som studerade tillsammans vid Academy of Fine Arts i Helsingfors. Här är det Curator för utställningen Mika Hannula i samspråk med konstnär Heidi Lampenius,.
Utställningen Sensual Knowledge återförenar en grupp av Helsingfors-baserade målare som studerade tillsammans vid Academy of Fine Arts i Helsingfors. Här är curatorn för utställningen Mika Hannula i samspråk med konstnär Heidi Lampenius.

Torsdagen den 6 april kl. 18-20 är det en kväll med finsk samtidskonst och underhållning på Landskrona museum

Kvällen inleds med att konstintendent Birthe Wibrand visar den nyöppnade utställningen Sensual Knowledge.

Landskrona museum presenterar  första gången en utställning med sex samtida konstnärer från Finland;
Hannaleena Heiska, Frida Hultcrantz, Heidi Lampenius, Rauha Mäkilä, Maiju Salmenkivi samt Camilla Vuorenmaa. Curator för utställningen är Mika Hannula.

Sensual Knowledge återförenar en grupp av Helsingfors-baserade målare som studerade tillsammans vid Academy of Fine Arts i Helsingfors.  Konstnärerna har sedan studiet den varit i kontakt med varandra, men har innan denna utställning aldrig arbetat eller ställt ut tillsammans.  Curatorn för utställningen, Mika Hannula, var under konstnärernas studietid rektor på akademin. Utställningen fungerar som en plattform för ett återbesök i det förflutna hos var och en av konstnärerna.
Utställningens titel, ”Sensual Knowledge”, handlar om berättelser och processer.                                 

Efter visningen blir det musik av det finska musikerparet Arja och Timo Nevala i Café Nell Walden.
Arja och Timo Nevala kommer även att presentera Finska föreningens verksamhet i Landskrona.

Caféet är öppet för den som vill passa på att fika.

Sensual Knowledge  visas fram till den 28 maj på Landskrona museum

Till arkivet