Annons

Fixa Rummet på Karlslundstorget

SVT:s Fixa Rummet gästade LAB. Foto: SVT.

Förra våren ansökte fyra av LAB:s tjejer till SVT:s Fixa Rummet och deras ansökan blev en av 12 utvalda av över 3000 sökande. I april förra året fick de ta ledigt en vecka från skolan för att vara med och fixa till lokalerna och på söndag är det äntligen premiär för då sänds programmet på tv.

Annons
 

– Ett tips från oss är att slå igång Barnkanalen klockan 18:30 på söndag och se vad som hände i våra lokaler när barnen fick gå loss med sina idéer, hammare, spik och målarfärg, säger Karolina Degerman, projektledare LAB.

Det tråkiga i hela historien är att lokalerna brann ned i den stora branden på Karlslundstorget i december, och därmed har all tid och engagemang gått förlorad.
–  Vi har dock precis fått nycklarna till våra nya lokaler och både barnen och personalen på LAB är väldigt peppade på att ta tag i den nedgångna källarlokalen och ge den en massa kärlek, säger Karolina Degerman.

I februari återvände Fixa Rummet till LAB och spelade in ett inslag som kommer att sändas efter programmet med barnens tankar om branden.

Kan du inte hålla dig till söndag kväll så finns programmet redan nu att se på SVT-play, där går det däremot inte att se inslaget som är inspelat efter branden:
https://www.svtplay.se/video/12445722/fixa-rummet/fixa-rummet-sasong-7-avsnitt-12?start=auto&tab=senaste

LAB är ett projekt som initierades av Landskrona stadsbibliotek och Landskronahem. Projektet riktar sig mot unga tjejer i åldern 9-13 år boende i Karlslundområdet i Landskrona. LAB har öppet tre eftermiddagar i veckan.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser