Annons

Ni kan kalla mig Ernst

I samband med att teaterföreningen har årsmöte på fredag och firar ettårsjubileum, visas en turnéföreställning med Malmö Stadsteater på Teaterrestaurangen. ”Ni kan kalla mig Ernst” är en monolog om Victoria Benedictsson. Pjäsen är skriven av Petra Brylander och Cecilia Lindqvist  i regi av Petra Brylander.  I rollen ser vi Cecilia Lindqvist.

 ”Kvinna utan kärlek, konstnär utan konstnärlighet – Nej, då är livet intet. Intet!”
Året är 1888. Vi möter Victoria ensam på sitt rum i Köpenhamn. Det är hennes sista natt, rakkniven ligger på det lilla bordet invid sängen. Hon är mitt i livet, mitt i sin författarkarriär men hon är också så in i döden trött…

Annons
 

Med ett urval av texter som Victoria skrev under sitt sista år gestaltar skådespelaren Cecilia Lindqvist Victoria Benedictsson som skrev under pseudonymen Ernst Ahlgren.

Föreställningen ges fredagen den 31/3 klockan 19.00 i Teaterrestaurangen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser