Lilla stora livet spelas i Idrottshallen

minimusikal för hela familjen finns det chans att ta del av i Idrottshallen lördagen den 1 april. Foto: Urban Jörén.
En minimusikal för hela familjen finns det chans att ta del av i Idrottshallen lördagen den 1 april. Foto: Urban Jörén.

Lilla stora livet är en minimusikal för nyfikna av författarna Lotta Olsson och Ulf Nilsson som första gången presenterar ett gemensamt verk med manus av dem båda. För musiken står Frida Hyvönen och regissör är Olle Törnqvist.
Lördagen den 1 april kommer föreställningen till Landskrona. 
Föreställningen, som produceras av Riksteatern, utmärker sig med sin scenografi och att publiken sitter mitt i händelsernas centrum, i samma rum som karaktärerna och berättelsen.

När Maltes mormor hamnar på sjukhus får han sova över hos mormors gamla väninna Ponti. Under den oroliga natten pratar de om döden, men mest om livet. Om kattens morrhår, flugans fantastiska hjärna och de tusen stjärnorna på himlen. Om det lilla och det stora livet. Mitt i Maltes dödsrädsla berättar Ponti om hur flugor fungerar och om hur spindlar väver nät och kunskapen om livet blir större. En kunskap som är lite vaccinerande mot rädslan för döden.

– Stackars små barn som aldrig får gå på kickoff och bli lite taggade inför arbetet. Det här är ett kraftfullt slag för kunskapen! Lär er allt möjligt, barn, om flugor, stjärnor och kattens nos! Och gör det med en sång! säger Ulf Nilsson, författare.

– Som poeten av oss två får jag väl bli mer prosaisk: jag tycker att det har fungerat överraskande bra att skriva manus ihop. Det gör jag gärna om! Vi kompletterar varandra så fantastiskt, Ulf och jag – och jag och Frida också. Ett drömsamarbete, faktiskt! säger Lotta Olsson, författare.

Lilla stora livet passar barn och vuxna från 6 år. Spelas klockan 14.00 och 16.30 på Landskrona Idrottshall. Publikantalet är begränsat till 80 personer/föreställning. För biljetter till föreställningarna i Landskrona besök tickster.com.

Lotta Olsson
Lotta Olsson debuterade som poet 1994 med den uppmärksammade sonettsamlingen Skuggor och Speglingar och har sedan dess publicerat ett drygt trettiotal böcker, poesi och prosa, för både barn och vuxna. På senare år har hon bland annat inlett ett samarbete med musikern Jojje Wadenius, som hittills har lett till en barnmusikal (Bakgårdens orkester, premiär 2014) och en bok + skiva med barnsånger (Livet är nu, 2016) och en revy för vuxna om tryckfrihet (Prata högre, Karin!, premiär januari 2017).

Ulf Nilsson
Ulf Nilsson har varit verksam som författare för barn och unga i snart fyrtio år, vilket har resulterat i drygt hundratalet titlar. Bland annat flera mycket omtyckta böcker tillsammans med illustratören Eva Eriksson, som böckerna om Lilla syster Kanin, Älskade lilla gris och En dag med mössens brandkår. Med illustratören Anna-Clara Tidholm har han skapat barnboksklassikern Adjö, herr Muffin. Den belönades med Augustpriset 2002 och har dessutom satts upp på flera scener.

Olle Törnqvist
Regissören Olle Törnqvist har fler än sextio teateruppsättningar på sin meritlista och har tidigare regisserat många omtyckta föreställningar som Dan då dan dog, Förödelsedagsbarnet, Får i stövlar och Banankontakt.

Frida Hyvönen
Musiken i Lilla stora livet är nykomponerad av artisten Frida Hyvönen. Frida tilldelades Nöjesguidens musikpris 2005 och 2008 tilldelades hon DN:s kulturpris och fick två Grammisnomineringar för Silence Is Wild. 2009 spelade hon som första svenska popartist på Dramaten i Stockholm för utsålda hus och detta år vann hon även Manifestpriset i kategorin Pop. Frida Hyvönen var nominerad till Grammisgalan 2017 för Bästa album, Bästa kompositör samt Bästa textförfattare och där hon kammade hem de två sistnämnda kategorierna.

Till arkivet