Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Falcons P13 kämpade i innebandy-DM

Falcon P13-lag har spelat DM i Genarp den gångna helgen. Foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Falcon P13-lag har spelat DM i Genarp den gångna helgen.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se

I helgen som gick deltog SST NET Falcons P13-lag i DM, som inleddes med gruppspel i Genarps Idrottshall. I gruppspelet väntade tre motståndarlag i form av IBK Genarp, Skurups IBK och IBK Höllviken. Matcherna spelades i 2 x 15 minuter.

Annons
 

Lördagen inleddes med match mot IBK Höllviken och Falcons tog ledningen med 1-0 efter ett turligt 1-0 mål genom Finn Broberg-Nicander. Höllviken hade nog inte räknat med den matchstarten och drog på sig en onödig utvisning, som Falcons dock inte lyckades förvalta. Tyvärr blev Theo Svensson skadad redan i mitten av första perioden och i andra perioden åt sig Höllviken in i matchen. De både kvitterade och tog ledningen med 1-2. Med tre minuter kvar av matchen fick Landskronalaget ett frislag en bit in på motståndarnas planhalva. Då passade Falcons på att ta en time out. Tränarna gav utespelarna direktiv om att fortsättningsvis sätta en hög press på Höllviken. Men det visade sig att presspelet inte behövdes. Lagkapten Ville Olsson passade frislaget till David Bjarke, som satte 2-2. Nu återstod några nervkittlande minuter av matchen där Höllviken pressade på, men Falcons stod emot och matchen slutade oavgjort.
– Det här kändes som en vinst, konstaterar tränare, Björn Bjarke och fick medhåll av kollega Joakim Köcher.

I den andra matchen väntade Skurup, som var riktigt hungriga efter att ha förlorat sin match mot Genarp. Skurup drog igång på högsta växeln från start och tog ledningen efter 49 sekunder. Falcons var inte lika heta i den här matchen och Skurups lite äldre och större spelare förde spelet. Första perioden förlorade Falcons med 3-0. I den andra stod man emot bättre, men förlust med 4-0.
– Det är helt OK att förlora mot en bättre motståndare, säger Björn Bjarke.

Genarp väntade i gruppspelets sista match och de var redan klara gruppsegrare. Ett starkt lag som vunnit sina matcher mot både Skurup och Höllviken med 4-1 och 3-0. Falcons var utslagna från vidare DM-spel efter att Skurup besegrat Höllviken och säkrat andraplatsen. Med andra ord väntade en match om äran. Genarp visade sig vara ett gäng snabba och välspelande killar, som skapade massor av målchanser. Men Falcons höll siffrorna nere tack vare en storspelande Freja Jovanov i målet och kämpande utespelare. Förlust med 3-0, men riktigt bra prestation av laget.
– På det hela taget var det här ett bra DM. Bra lirat av killarna och Freja. Bra domare och arrangemang av IBK Genarp. Nu blickar vi framåt mot Varbergspelen 7-9 april, sammanfattar Joakim Köcher.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser