Bidrag till arrangörer av sommaraktiviteter

Sommarhäng på Lagunen kan säkert bli hur kul som helst, bara solen tittar fram.
Jonny Karlsson i Cityidrott utmanade ifjol till l vattenkrig.

Nu kan föreningar, organisationer, kommunala aktörer och företag söka bidrag för att anordna gratis aktiviteter i sommar för barn och unga i Landskrona.
För andra året i rad, fördelar Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) pengar till landets kommuner för att utveckla och genomföra sommarlovsaktiviteter.  Landskrona stad får cirka 1,6 miljoner kronor för att under sommaren 2017 anordna gratis aktiviteter för barn och ungdomar i åldern 6-15 år.

Fritids- och kulturförvaltningen ansvarar för att söka och redovisa pengarna hos MUCF. Förvaltningen arrangerar egna aktiviteter men bjuder också in andra aktörer att anordna och samverka kring sommarlovsaktiviteterna.  

– Den här sommaren ska vi visa hur mångskiftande Landskrona är, berättar Sebastian Sanchez, integrationssamordnare i Landskrona stad. Sommarlovsaktiviteterna ska stimulera möte mellan barn och ungdomar och de ska visa Landskronas mångfald.
– Målet är inte bara att skapa meningsfull fritid för alla ungdomar som bor i Landskrona oavsett bakgrund utan också stimulera civilsamhället och andra aktörer att utveckla idrotts- och kulturlivet i staden, fortsätter Sebastian Sanchez.
– Vi hoppas också på att sommarlovsstödet ska stimulera samverkan bland civilsamhällets organisationer och med kommunen.

Den som vill anordna en aktivitet kan skicka in en intresseanmälan till Fritids- och kulturförvaltningen och det görs via ett formulär på stadens hemsida senast den 30 april, www.landskrona.se/sommarlovsstod.

Panetoz fick hela citystranden att gunga i takt. Succé var given för en av fjolårets sommarlovsaktiviteter.
Så här såg det ut då!

 

Till arkivet