Annons

Doc Lounge visar The Grown Ups

En grupp vänner i Chile har varit klasskamrater i nästan 40 år. De har Down Syndrom och måste leva som om de fortfarande var tio år, trots att de snart fyller femtio. En del av dem har överlevt sina föräldrar och de är fullt medvetna om att de gått på skolan längre än lärarna. Att kalla dem skoltrötta är en grav underdrift. De vill bli klara med skolan och väntar med spänning på att få sätta igång med allt det där som de aldrig fått göra; köra bil, ha egen lägenhet, ha sex och bli föräldrar, ett riktigt jobb. Men saker och ting verkar aldrig förändras i deras liv och frustrationen växer… BILD: ur filmen The Grown Ups

Nästa vecka fortsätter Kulturskolan och ABF Nordvästskåne sina dokumentärfilmsvisningar under konceptet ”Doc Lounge Live”.

Annons
 

Vem äger rätten att kallas normal i vårt samhälle idag?
På tisdag den 4 april visas Maite Alberdis dokumentär “The Grown Ups” på Kulturskolan. Filmen som följer en grupp vuxna med Downs Syndrom på en kombinerad skola och daglig verksamhet i Chile, ställer aktuella och oerhört viktiga frågor som inte lämnar någon oberörd. Det bjuds ett varmt och intimt porträtt  kring dessa individers vardag, helt befriat från fördomar och dömande.

 The Grown Ups är en del av Doc Lounges Official Selection för våren 2017 och visas på totalt elva platser under Doc Lounges visningsturné i mars och april.

Visningen i Landskrona är en del av Doc Lounge Live som är ett unikt livesändningskoncept och följer vad som samtidigt sker vid Doc Lounge i Malmö. Här samarbetar man med  IFEMA (International Female Film Festival Malmö) och gästas av Suzanne Hedström Hellberg och Per Törnqvist, verksamhetschef respektive konstnärlig ledare för den väletablerade Moomsteatern, som kommer för att diskutera allas rätt till frihet, arbete och kärlek. Via livesändningen kan man på Kulturskolan följa samtalen i Malmö. Genom SMS och sociala medier kan publiken vara med och ställa frågor.

Visningsturnén hålls i anslutning till World Down Syndrome Day som inföll under förra veckan. En dag för att ge medvetenhet om vad det innebär att ha Downs syndrom och hur människor med Downs syndrom spelar en viktig roll i våra liv och samhällen.

Körschema 4 april
18:00 Biljettkassan öppnar
18:30 Insläpp
18:40 Förstudio med samtal
19:00 Filmvisning
20:20 Eftersnack via länk från Malmö.
21:00 Tack för i kväll!

Doc Lounge Live i Landskrona arrangeras av Kulturskolan och ABF Nordvästskåne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser