Kvinnor välkomnades i Lions Club Landskrona

Bild från intagningsceremonin med utdelning av Lionsbroscher och nålar. Från vänster ; Kerstin Tykesson, Sonia Palm, Anna-Karin Eriksson, Gunilla Berthagen, Ros-Marie Ahrén, Göran Ahrén, Ulla Wollin-Kulle, Lions President Hans Eriksson, Carin Persson, Björg Landgren, Tord Svensson och Lill Jönsson. Foto: P-O Noren
Bild från intagningsceremonin med utdelning av Lionsbroscher och nålar. Från vänster ; Kerstin Tykesson, Sonia Palm, Anna-Karin Eriksson, Gunilla Berthagen, Ros-Marie Ahrén, Göran Ahrén, Ulla Wollin-Kulle, Lions President Hans Eriksson, Carin Persson, Björg Landgren, Lill Jönsson och Tord Svensson. Foto: P-O Noren.

Det blev ett historiskt månadsmöte när Lions Club Landskrona i förra veckan träffades.

Vid sitt senaste månadsmöte var det rekordintagning för Lions Club Landskrona.
– Kanske inte bara i Landskrona utan bland alla klubbar i hela Sverige. Hela elva nya medlemmar välkomnades varav nio kvinnor, berättar Lars-Erik Persson, styrelsemedlem.

Detta var första gången kvinnorna antagits som medlemmar i Lions Club Landskrona, detta då det finns en separat klubb för bara kvinnor, Lions Club Landskrona Citadella.

Huvudstyrelsen inom Lions Club Landskorna arbetar nu för att klubbarna skall bestå av lika många kvinnor som män. President Hans Eriksson uttryckte sin glädje över det stora antalet nya medlemmar.
– Detta gör att vi kan arbeta med flera aktiviteter och på så sätt få in mer pengar till olika hjälpinsatser. Mycket av de insamlade pengarna går till barn och unga i Landskrona, avslutar Lars-Erik Persson.

 

 

 

Till arkivet