Annons

Klimatkliv mot nya laddstolpar

Elbilsladdare på macken i Glumslöv.

I december 2016 fick Landskrona Energi bidrag från Naturvårdsverket för upprättandet av laddinfrastruktur i Landskrona. Bidraget kommer från Klimatklivet och ges till de åtgärder som ger den största varaktiga minskningen av utsläpp av växthusgaser per investeringskrona. Bidraget på 870 000 kronor kommer att finansiera 50 % av projektet.

Annons
 

– Nu har vi satt igång med planeringsarbetet som ska ta projektet från vision till verklighet. Vi vill bidra så mycket vi kan till Landskronas arbete mot att bli Sveriges mest klimatsmarta stad. Transport och transportmedel utgör idag det i särklass största hindret för att uppnå denna vision. Därför satsar vi på att göra det enklare för alla fordonsägare att gå över till elfordon genom att erbjuda publik laddning, även snabbladdning, i Landskrona tätort, säger Ingvi Thorkelsson, utvecklingsingenjör på Landskrona Energi.

Samtidigt utreder Landskrona Energi möjligheten att erbjuda lösningar för elbilsladdning på arbetsplatser och i hemmet, i synnerhet för flerbostadshus.

Öppen workshop om projektet
Nu bjuder det kommunala bolaget in till en öppen workshop.
Är du en nyfiken aktör, en elbilsägare eller bara allmänt intresserad av elbilsutvecklingen?

För att ta fram lösningar som tillgodoser Landskronabornas behov som fastighetsägare, hyresgäst, bostadsrättsägare, arbetsgivare eller privat elbilsägare behöver Landskrona Energi få in idéer från så många som möjligt.

Torsdagen den 6 april klockan 17.30 på  Elverket på Gasverksgatan 2 i Landskrona bjuder man därför in till en workshop som är öppen för alla. Förutom möjligheten att tycka till och komma med idéer, får man även mer information om projektet i sin helhet och bolagets framtidstankar om Landskrona som en fossilfri stad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser