Annons

Unik konstsamling under klubban

Joakim Karlsson sitter vid en av guldkornen på tisdagens onlineauktion, en Nawaxmålning på två papperssjok, uppfodrade på pann signerad Nils Wedel och med ett utropspris på 200 000-250 000 kronor.

Joakim Karlsson sitter vid ett av guldkornen på tisdagens onlineauktion, en nawaxmålning på två papperssjok, uppfodrade på pannå signerad Nils Wedel. Utropspris: 200 000-250 000 kronor.

Det är ingen vanlig onlineauktion som går av stapeln på Skånes Auktionsverk på tisdag. Auktionen inleds med en stor samling av konst, signerade av världsnamn. Eller vad sägs om Marc Chagall, Henri Matisse och Pablo Picasso?

Annons
 

Skånes Auktionsverk har lyckats få hem en fantastisk samling konst som ska gå under klubban på tisdag.
– Jag har arbetat med detta i 17 år och under dessa år har vi aldrig fått in något liknande, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Det rör sig om de första 70-tal ropen. Här finns de verkligt stora namnen. Det är såväl handsignerade litografier av Chagall, Matisse och Picasso som handsignerade etsningar av Salvador Dali.

Att välja några favoriter har Joakim Karlsson svårt för men ett par verk hade gärna fått pryda det Karlssonska hemmet.
– Det finns en del verk av Nils Wedel och Jules Schyl som tilltalar mig mycket.

Det är emellertid inte bara konst att pryda väggarna som är speciellt denna auktion.
– Vi har mycket fint danskt porslin och en hel del konstglas som sticker ut, säger Joakim Karlsson.

Tidigare arrangerade auktionsverket kvalitetsauktioner. Men Joakim Karlsson drar på svaret när vi frågar om detta är en sådan.
– Både och, säger han efter att ha funderat klart.
– Här finns många objekt som platsar på vilken kvalitetsauktion som helst. Men vi har även många rop som är i en prisklass som tilltalar fler.

Personalen på Skånes Auktionsverk arbetar nu frenetiskt med att hänga upp konst och placera objekt i montrar. Allt ska vara klart på måndag.
– Då kör vi en visning som vanligt. Då kan man passa på att titta på vad vi har att erbjuda. Kanske finns det någon som vill göra sitt livs investering?, frågar sig Joakim Karlsson.

Visningen äger rum på måndag den 27 mars mellan klockan 13 och 19. Onlineauktionen startar klockan 18.00 dagen efter.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser