Annons

Efter 27 gubbar tar Jenny över (S)tyret

Efter att redaktör Carl Ekberg var den första mannen att hålla i ordförandeklubban för Arbetarkommunen år 1894 har han följts av 26 män och nu även en kvinna.  Den 20 mars 2017 valdes Jenny Tillander till ny ordförande för Socialdemokraterna i Landskrona. Foto: Privat.

Landskrona arbetarekommun bildades 1894 och är med sina 123 år en av landets äldsta arbetarkommuner. På tiden då, kanske det kan tyckas att man på måndagskvällen valde sin första kvinnliga ordförande. 48-åriga Jenny Tillander till vardags ombudsman vid IF Metall, ska leda socialdemokraterna i Landskrona.

Annons
 

Socialdemokraterna i Landskrona valde vid måndagens årsmöte för första gången en kvinna till ordförande. Jenny Tillander har varit politiskt aktiv i Landskrona de senaste nio åren.

– Jag är mycket hedrad och stolt över att få ta över stafettpinnen och vara med och forma framtidens socialdemokrati i Landskrona, säger hon i en första kommentar. Det är en tuff uppgift hon står inför men inget hon räds.
–  Vi står inför ett kommande år med valrörelse och nu är det dags att byta ut den borgerliga kommunledningen som snart har styrt i tolv år mot ett framtidsinriktat socialdemokrati, säger Jenny Tillander med ett stort leende.

På det välbesökta årsmötet blev det omval på Eva Örtegren som kassör samt nyval på David Wasberger som facklig ledare.

De båda tidigare kommunalråden Lars Wallsten och Marita Larsson tilldelades Brantingmedaljen efter många års arbete i partiet.

Marita Larsson och Lars Wallsten hedrades med Brantingmedaljen. Foto: Privat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser