Utmaning för motionslöparen – Landskronatrippeln

Borstahusloppet återkommer i år och ingår nu även i Landskronatrippeln. Foto: Privat.
Borstahusloppet återkommer i år och ingår nu även i Landskronatrippeln.
Foto: Privat.

Under sommaren kommer Landskronas Löparförening GF Idrott att tillsammans med löparentusiasten Jens Andersson som bland annat håller i Citadelloppet att för första gången arrangera Landskronatrippeln.
Jens hade idén om att stadens tre största motionslopp skulle kunna erbjudas som en tävling i sig. Han kontaktade oss i GF Idrott och vi nappade genast på idén att ge Landskronaborna en extra morot att träna för, Thomas Fredriksson, ordförande i GF Idrott Friluft.

GF idrott arrangerar de två loppen Hildesborgsloppet och Borstahusloppet och det är dessa som tillsammans med Citadelloppet utgör Landskronatrippeln.
– Kortfattat innebär det att man genomför samtliga tre lopp och tävlar om trippeltiteln i såväl dam som herrklass, berättar Thomas Fredriksson.

För att alla åldersklasser skall kunna delta på liknande villkor så kommer tiderna att räknas om och värderas enligt WMA (en typ av åldersrelaterat handikappsystem inom löpning)
– Enkelt förklarat så kommer alla som passerat 35 år att få dra av lite på sina tider. Ju äldre desto mer tid dras av.

Det första loppet i trippeln blir Hildesborgsloppet (7,3 km) som går av stapeln den 4 juni, därefter kommer Citadelloppet som i år kommer att arrangeras under Landskronakarnevalen den 29 Juli. Sista loppet ut är Borstahusloppet den 10 september där man liksom på Citadelloppet löper 10 km.

För anmälan hänvisas till antingen Citadelloppets eller GF Idrotts hemsida.
http://www.citadelloppet.se/ och http://www.gfidrott-friluft.se/

Till arkivet